NADEV ZA SVINJSKI VRAT: Specijalitet Saše Mišića iz emisije "Sofra" na K1 Televiziji
Jednog od najpoznatijih kuvara sa ovih prostora možete gledati u emisiji "Sofra", svakog dana u 14 časova na K1 televiziji
29.10.2024
SofraJednog od najpoznatijih kuvara sa ovih prostora možete gledati u emisiji "Sofra", svakog dana u 14 časova na K1 televiziji
podeli vest:
Emisija "Sofra", koju vodi čuveni kuvar Saša Mišić, svakodnevno na K1 televiziji donosi kombinaciju tradicionalnih jela u modernom ruhu. U jednom od svojih nastupa, Mišić je predstavio specijalitet Pile pita u hlebu, savršeno jelo za sve koji žele spoj jednostavnih sastojaka i bogatog ukusa. Pripremu jela možete pogledati u četvrtak, 31. oktobra na K1 televiziji.
Foto: Newage production
Inače, Saša je u Srbiju je doneo pun kofer znanja i zvanja, ali je morao da krene iz početka kao običan kuvar. Otvarala su mu se vrata najboljih svetskih škola za kuvare, kod najpoznatijih kulinarskih učitelja, svetskih majstora svog zanata.
Hajde da vidimo šta nam je to Saša "zakuvao":
Sastojci:
Za testo : brašno fino 500 g
Voda mlaka 300 ml
So i biber po potrebi
Kvasac 20 g
Šećer 2 g
Svinjska mast 20 g
Origano 2 g
Za nadev:
Paradajz pelat 100 ml
Ljubičasti luk 30 g
Čvarci 50 g
Kulen 50 g
Belolučena ljuta paprika 50 g
Beli luk 5 g
Ćevap meso 100 g
Ovčiji sir 100 g
Kiseli krastavac 100 g
Jednog od najpoznatijih kuvara sa ovih prostora možete gledati u emisiji "Sofra", svakog dana u 14 časova na K1 televiziji
29.10.2024
SofraJednog od najpoznatijih kuvara sa ovih prostora možete gledati u emisiji "Sofra", svakog dana u 14 časova na K1 televiziji
29.10.2024
SofraPriprema
Napravite testo i stavite ga sa strane da odstoji.
Isecite tanko šargarepu, luk, praziluk, malo suve paprike, celer, sušeni paradajz, i masline. Propržite povrće zajedno sa piletinom. Dodajte biber u zrnu, so i druge začine.
Pripremljeno testo razvijte sa oklagijom i presecite na 4 dela. Na svinjskoj masti ili ulju propržite testo.
Serviranje jela: U duboki tanjir prvo stavite testo, pa meso, a odozgo povrće.
BONUS VIDEO:
Jedan od najpoznatijih kuvara za vas pripremio je pravo gurmansko jelo
28.10.2024
SofraIdealno gurmansko jelo za nešto hladnije dane
25.10.2024
GurmanlookMože biti poslužen kao prilog, glavno jelo ili dodatak uz meso i pirinač
24.10.2024
GurmanlookOmiljeni specijalitet koji se često nalazi na trpezama širom Balkana
27.10.2024
Gurmanlook
Ostavite komentar