Sport > Fudbal

Milenković izneo prognoze za MEČ SRBIJA - SLOVENIJA! "Biće TEŽE nego sa Englezima, ali ulazimo sa imperativom POBEDE"

Srbija će u četvrtak od 15 sati u Minhenu igrati protiv Slovenije

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

18/06/2024 > 15:23

podeli vest:

Milenković izneo prognoze za MEČ SRBIJA - SLOVENIJA! "Biće TEŽE nego sa Englezima, ali ulazimo sa imperativom POBEDE"
Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović


Fudbalski reprezentativac Srbije Nikola Milenković izjavio je danas da njegov tim u meč sa Slovenijom na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj ulazi sa imperativom pobede.

Fudbaleri Srbije poraženi su pre dva dana u prvom kolu grupe C na EP od selekcije Engleske rezultatom 1:0.  Srbija će u četvrtak od 15 sati u Minhenu igrati protiv Slovenije.

- Slovenija je jedna veoma dobra ekipa sa odličnim pojedincima. Veoma su kompaktni, moje mišljenje je da će utakmica protiv Slovenije biti teža nego protiv Engleske. Englezi su bili favoriti pa nam je bilo lakše, a ovde je sigurno imperativ pobeda. Moramo da se spremimo na najbolji mogući način i iskoristimo naše prednosti i njihove mane. Imamo to iskustvo iz Rusije, Katara... Možemo i moramo da iskoristimo da iskoristimo sve to u narednom meču - rekao je Milenković na konferenciji za medije u Augsburgu.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

 

On se još jednom osvrnuo na meč sa Engleskom.

- Drago mi je što odbrana bila na visini zadatka uprkos tom primljenom golu... Kada smo izlazili u presing, mislim da se ekipa sjajno kretala i da se sjajno vraćala u niski blok. U drugom poluvremenu smo pokazali hrabrost i požrtvovanost pa smo na dostojan način predstavili Srbiju protiv Engleske - dodao je reprezentativac Srbije.

Milenković je istakao da igrači Srbije moraju da se fokusiraju na meč sa Slovenijom.

- Trebalo bi se maksimalno fokusirati na utakmicu sa Slovenijom, jer je ključna, a što se više osvrćemo na Engleze uskraćujemo ono za Sloveniju. Sada smo gledali video analizu i za to se spremamo na najbolji mogući način. Slovenija ima sjajne igrače poput Benjamina Šeška, ali ako igramo kao tim sa mnogo požrtvovanja i trčanja, sa mnogo koncentracije daćemo sve od sebe da zaustavimo bilo kog napadača - naveo je Milenković.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

 

On je istakao da Slovenija ima sjajne pojedince.

- Mnogo su opasni iz kontranapada. Moramo da budemo koncentrisani celu utakmicu i da se branimo kao tim. Sa Englezima smo u početku bili u niskoj zoni i branili se. Pokazali smo im veći respekt nego što je trebalo. Posle, počeli smo da igramo našu igru, pogotovo u drugom poluvremenu, smo prikazivali bolju igru i dominirali, što posedom, što igrom - rekao je Milenković. Reprezentativac Srbije je naveo da igračima dosta znači podrška navijača.

- Sigurno da nam znači mnogo ta podrška navijača jer je igranje za reprezentaciju nešto što čini Srbiju ponosnom. Predstavljamo grb Srbije u najboljem svetlu svuda po svetu. Hvala na izvandrednoj podršci protiv Engleske i hvala svima koji su gledali preko malih ekrana jer smo osetili podršku i energiju. Nema razlike velike između igranja u tri i devet, a kada se igra uveče više se spava popodne - dodao je Milenković.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

 

On je podsetio da je Srbija odigrala dobro drugo poluvreme protiv Engleske.

- Odigrali smo izvanredno drugo poluvreme i što se tiče Slovenije to će biti potpuno drugačije što taktički što u smislu mentalne pripreme. Što se tiče iskustva iz Rusije i Katara moramo da se spremimo najbolje moguće. Trebalo bi uvek da u nas verujemo i u naš potencijal. S druge strane, bili smo ljuti zbog rezultata, a zadovoljni igrom. I na krilima dobre igre protiv Engleske trebalo bi da nastavimo i igramo još bolje protiv Slovenije, jer će to biti jedna od ključnih utakmica u borbi za prolaz dalje - rekao je Milenković.

On je odgovorio i na pitanje kako bi reagovao u slučaju da ne bude starter na meču sa Slovenijom.

- Fudbal je kolektivni sport. Ja i neko drugi, ekipa i selektor, ekonom... Svi smo na istom zadatku i odluka selektora je ko će igrati. Svaki igrač ovde poštuje odluku šta selektor odluči - istakao je Milenković.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

 

Milenković je ponovio da u reprezentaciji Srbije vlada sjajna atmosfera.

- Atmosfera je stvarno sjajna i to smo pokazali na utakmici protiv Engleske gde su momci dali sve od sebe i podneli veliku žrtvu. Videlo se da se gine za dres i za grb pa mogu da ponovim da je sjajna atmosfera - naveo je Milenković.

Srbija je tokom 2022. odigrala dva meča sa Slovenijom u Ligi nacija. Srbija je na svom terenu pobedila 4:1, a u Sloveniji je bilo 2:2.

- Sigurno je da smo analizirali tu utakmicu. Odigrali smo tada jedno od naših najboljih poluvremena, a u drugom smo pali. Izvukli smo pouke pa će ovo biti drugačija i teža utakmica. Ovo je turnirsko takmičenje i nema mesta popravnom. Psihološki aspekt će biti veoma bitan pa ćemo videti kako bude kako uđemo na taktičko-tehničkom planu - dodao je srpski fudbaler.

Milenković je naveo da Srbija na meču protiv Slovenije mora da nametne svoj stil igre.

- Da učinimo sve što je do nas da odvedemo utakmicu na našu vodenicu i ono što mi hoćemo. Da iskoristimo sve naše vrline i njihove mane. Moramo da budemo skoncentrisani na nas i da verujemo u naš potencijal. Da budemo ambiciozni, da damo sve od sebe na jednoj od dve najbitnije utakmice u grupi i da ih odigramo na najbolji mogući način - zaključio je Milenković.

Ostavite komentar