Sport > Fudbal

Tončev: FSS mora da preuzme odgovornost za neuspeh u Nemačkoj

Standardno, fudbaleri su razočarali naciju...

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

26/06/2024 > 15:13

podeli vest:

Tončev: FSS mora da preuzme odgovornost za neuspeh u Nemačkoj
Foto: Starsport


Nekadašnji potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Novica Tončev izjavio je danas da FSS mora da preuzme odgovornost za neuspeh reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u osminu finala EP, pošto je sinoć odigrala bez golova sa selekcijom Danske u meču trećeg kola grupe C. Srbija je završila takmičenje na poslednjem mestu na tabeli grupe C sa dva boda. Prvo mesto osvojila je Engleska sa pet bodova, dok su Danska i Slovenija sakupile po tri. Ove tri selekcije su izborile plasman u osminu finala EP:

"Kao sportski radnik i bivši potpredsednik FSS, duboko sam razočaran lošim nastupom naše reprezentacije na EP u fudbalu. Nažalost, ovakav neuspeh smo doživeli i u Kataru kada sam isto glasno i jasno govorio o razlozima zbog kojih trpi fudbal u Srbiji, ali i svi mi koji volimo i pratimo fudbal, a zbog neuspeha reprezentacije pati cela nacija. I danas opet ponavljam da treba raditi na stvaranju zdravog okruženja za razvoj fudbala i postizanju vrhunskih rezultata na međunarodnoj sceni", navodi se u saopštenju Novice Tončeva.

Foto: Tanjug/AP

 

"Ovaj rezultat je direktna posledica neefikasnog menadžmenta, nesvesnog upravljanja i rasipanja novca u FSS. Na to sam ranijih godina ukazivao i borio se protiv toga, ali sam na kraju i izbačen jer nisam želeo da dozvolim krađu i malverzacije. FSS kao institucija mora da preuzme odgovornost za ovakav neuspeh i hitno sprovede korake ka restrukturiranju, profesionalizaciji i transparentnosti", ističe Tončev.

Fudbaleri Srbije su na EP u Nemačkoj zabeležili dva remija i jedan poraz.

"Nedostatak vizije i loše odluke selektora i generalnog sekretara su direktno doveli do katastrofalnog rezultata na terenu. Umesto da budu stubovi podrške i vođe u ostvarivanju sportskih uspeha, ove osobe su postale teret srpskom fudbalu. Njihov neuspeh je neprihvatljivi i neoprostiv", rekao je nekadašnji potpredsednik FSS.

"Pozivam ih da preuzmu odgovornost za svoje postupke i podnesu ostavke, jer je jasno da njihovo prisustvo više nije korisno ni potrebno srpskom fudbalu. Potrebni su nam stručni, odgovorni i predani lideri koji će voditi naš nacionalni tim ka uspesima, a ne ka propasti i sramoti na međunarodnoj sceni", naveo je Tončev.

Ostavite komentar