Sport > Fudbal

Vučić: Nisam pomenuo SELEKTORA FUDBALSKE REPREZENTACIJE, ali nismo zadovoljni REZULTATIMA...

Kako je rekao, njegov posao je da brine o novcu koji je uložen u sport i da vidi da li se on adekvatno vraća

Izvor: K1info

26/06/2024 > 19:28

podeli vest:

Vučić: Nisam pomenuo SELEKTORA FUDBALSKE REPREZENTACIJE, ali nismo zadovoljni REZULTATIMA...
Foto: Tanjug/Marko Đoković


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nikada ništa nije rekao za selektora fudbalske reprezentacije, već da je rekao da očekuje velike promene u našem fudbalu, kao i u rukometu, jer fudbalska reprezentacija Srbije nije ostvarila rezultate koji se očekuju s obzirom na to koliko se ulaže u sport.

- I to sam rekao zato što mi ulažemo mnogo novca. I kao što ću vam reći da sam očekivao bolji rezultat u Evroligi od oba naša košarkaška kluba imajući u vidu nivo investicija Republike Srbije. To je sve što imam da vam kažem - rekao je Vučić novinarima u Briselu.

Kako je rekao, njegov posao je da brine o novcu koji je uložen u sport i da vidi da li se on adekvatno vraća. 

 

Istakao je da u sportu ne možete uvek tako da posmatrate stvari, te da je zato ćutao posle Svetskog prvenstva u Kataru.


- Dogodi vam se, pa smo ćutali. Rekli smo: Izgubili smo. 'Užasno smo igrali, ali dogodi se. Izvući ćemo pouke za neki sledeći put'. Pa nam se dogodi da jedva prođemo kroz kvalifikacije. A onda opet odemo u jednu od najlakših grupa. I u toj grupi ne možemo pobediti one koji su dva ili tri puta jeftinije ekipe od nas. Onda tu postoji neki dublji problem i polako ćemo sada to da rešavamo - rekao je Vučić. 

Dodao je da se to neće desiti za dan ili dva, jer ne želi da probleme rešavamo emocijama.

- Hoću da sagledamo sve. Nemamo mi ljudi ni previše stručnjaka osim što smo svi stručnjaci. Ja zato ne pričam o tome. Ja samo pričam o tome koliko mi uložimo i šta je to što očekujemo. Na kraju nemam pojma ko je kako igrao, niti me interesuje. Ja vidim rezultat za Srbiju i koliko smo uložili. Jesmo li zadovoljni ili nismo - istakao je Vučić. 

Podsetio je da smo u rukometu probali sa Špancem selektorom Tonijem Đeronom, a da smo sada doveli selektora iz Vojvodine Borisa Rojevića.

- Ponovo ćemo da analiziramo pa da menjamo. I ulagaćemo dok ne budemo postigli rezultate. I dok ne nađemo rešenje. Da li su sad rezultati bili bolji nego ranije, pa da, bili su. Stojković je plasirao i na svetsko i na evropsko prvenstvo našu reprezentaciju. Ali da li smo zadovoljni time, nismo. Mislimo da smo uložili više od onoga što nam je isporučeno - naglasio je Vučić.

Kako je rekao, kao što je urađena multifunkcionalna hala na Košutnjaku, kao što se radi Nacionalni stadion, tako želi i da se vide  rezultati.

On je istakao da je cilj da Srbija na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu osvoji najmanje 10 medalja.

- Od Olimpijada u Pekingu i Londonu, gde smo imali četiri medalje, došli smo do toga da smo imali osam i devet u Riju i Japanu. Moramo da rastemo kao sportska nacija - rekao je predsednik Srbije.

Dodao je da je potrebno još ulagati u sport.

- Kao što Mađari i drugi ulažu puno para u sport, i mi ćemo. To je politika države, nema mesta za lični odnos, nema - neko mi se sviđa ili ne sviđa. Ili imaš rezultat ili nemaš. Neću da diskutujem o tome da li je to adekvatno ili ne, prosto nismo zadovoljni rezultatima -  istakao je Vučić i dodao da takvo stanje govori o problemima u srpskim fudbalskim klubovima.

On je ocenio da ni Crvena zvezda ni Partizan ''ne daju mlade igrače i reprezentativce'', što predstavlja problem.

- Da ne pričamo o finansijskom stanju klubova, i fudbalskih i košarkaških, ali dobro, sve su to problemi države. Ali s ponosom kažem da recimo niko ne ulaže, ni jedna država ne ulaže u košarkaške, spreman sam takođe da kažem, i u fudbalske klubove kao naša država, makar ove najveće. I to je na žalost ovih manjih, sve što damo je sitno i za Vojvodinu i za Niš, i za Kragujevac, i za mnoga druga mesta, nažalost - rekao je Vučić.

 

Ostavite komentar