Sport > Košarka

Pešić: Ovo su NAJJAČE Olimpijske igre IKADA i SVAKA medalja bi bila USPEH!

Svetislav Pešić rekao je pred početak priprema za Olimpijske igre da će ovo biti najjače Igre u istoriji i da bi svaka medalja bila uspeh.

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

24/06/2024 > 19:15

podeli vest:

Pešić: Ovo su NAJJAČE Olimpijske igre IKADA i SVAKA medalja bi bila USPEH!
Foto: Starsport


Konferencija za medije je počela minutom ćutanja u čast danas preminulog Dragana Kapičića, legendarnog košarkaša Crvene zvezde i reprezentacije.

"Pripreme zvanično počinjemo večeras, iako su igrači koji su ranije završili sezonu već nekoliko nedelja radili individualno da bi što spremnije dočekali. Već 28. juna počinjemo zvanično timske pripreme, radićemo prvi deo priprema u Staroj Pazovi. Prva faza završava se sa dve trening utakmice sa Holandijom i Turskom. Idemo posle u Abu Dabi gde igramo sa Australijom i Amerikom, posle se vraćamo u Srbiju. To je to što se tiče plana", rekao je Pešić na konferenciji za medije.

Pešić će na početku priprema računati 16 igrača, koji će konkurisati za 12 putnika za Pariz.

To su Aleksa Avramović, Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Nikola Jokić, Aleksa Radanov, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić. Pešić je istakao da će Nikola Jović uskoro skinuti zaštitnu čizmu i da će se brzo uključiti trenažni proces.

Pešić je rekao da je optimista da ekipa može da ponovi igre i rezultat sa prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva, ali je istakao da će Olimpijske igre biti najjače u istoriji kad je u pitanju košarka.

"Optimizam je uvek tu, ali uvek polazimo od realnih ciljeva koje želimo da ostvarimo. I realne ciljeve je teško ostvariti. Nalazimo se na početku procesa. Olimpijski turnir je najjači u istoriji, možda samo Japan i Južni Sudan nemaju iskustva. Biće to izazovan, ali i kratak turnir. Ako bude kako mi želimo, biće to šest zahtevnih utakmica. Amerika, Kanada i Francuska su favoriti. Mi ćemo biti svi srećni sa svakom medaljom. Prvo moramo da ostvarimo dve pobede u grupi da bi mogli da idemo dalje", dodao je Pešić.

Selektor je istakao da je hemija najvažniji deo ovog procesa.

"Imamo talenta i kvaliteta, ali moramo svaki dan da radimo na hemiji. Tako ćemo teške situacije lakše prevazići", zaključio je Pešić.

Srbija će na Olimpijskim igrama igrati u grupi C protiv Sjedinjenih Američkih Država, Južnog Sudana i pobednika kvalifikacionog turnira u Portoriku, a očekuje se da to bude ili Litvanija ili Italija.

Ostavite komentar