Sport > Tenis

Kraj bajke za SRPSKU HEROINU: Kvitova i KIŠA zaustavile Nataliju na Vimbldonu

Srpska teniserka (28) plasmanom u treće kolo Vimbldona ostvarila je najveći uspeh u karijeri

Izvor: K1info/blic.rs

08/07/2023 > 16:16

podeli vest:

Kraj bajke za SRPSKU HEROINU: Kvitova i KIŠA zaustavile Nataliju na Vimbldonu
Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth


Srpska teniserka Natalija Stevanović i Čehinja Petra Kvitova igrale su u trećem kolu Vimbldona, naša heroina je izgubila prvi set - 3:6, ali je u drugom delu napravila preokret, i pri rezultatu 5:4 prekinut je meč zbog kiše! Posle dva sata susret je nastavljen i Čehinja je na iskustvo drugi set dobila sa 7:5, za 2:0 i plasirala se u osminu finala, čime je bajka Nišlijke u Londonu završena.

Posle 39 minuta tenisa favoritkinja Kvitova vodila je sa 1-0 u setovima. Odlično je krenula Srpkinja i oduzela je servis Kvitovoj u trećem gemu. Međutim, tada gubi dva svoja servis-gema, a deveta igračica sveta stiče prednost, koju čuva do kraja seta. Imala je Kvitova tri set-lopte u osmom gemu na Natalijin servis, ali je do vođstva stigla tek u devetom gemu kada je ona servirala. 

Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

 

U drugom setu, drama! Na 4:4, Natalija pravi brejk! Maksimalno je produžila lopte Stevanovićka, seckala je ritam i slala što niže lopte. Nije mogla Kvitova do novog gema, ali kad je bilo najvažnije, napravila je brejk za 5:4!

Posebnu pažnju u drugom setu izazvala je Stevanovićkina rasprava sa sudijom. Naime, Srpkinja je prilikom servisa zatražila čelendž i lopta je bila na liniji, ali umesto da joj priznaju poen kao as, morala je da ponovi.

Očigledno da je ovo imalo veliki psihološki uticaj na našu teniserku koja je posle dobila na agresivnosti, ali nije uspela da osvoji gem te je stajalo 2:1 za protivnicu.

POdsetimo, srpska teniserka Natalija Stevanović plasmanom u treće kolo Vimbldona ostvarila je najveći uspeh u karijeri i zakazala susret sa dvostrukom šampionkom u Londonu Petrom Kvitovom. 

Kao debitantkinja na Grend slem turnirima, 28-godišnja Nišlijka je uspela da ostvari dve pobede u Londonu. Najpre je savladala nekada prvu igračicu sveta Karolinu Pliškovu, a potom i Tamaru Korpač i domogla se treće runde.

Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

 

Takav rezultat doneo je Nataliji pozamašan novac. Ona je tokom cele dosadašnje karijere zaradila ukupno 419.766 dolara, a sada je osigurala barem 166.907 dolara (131.000 funti). 

Takođe, prolaz u treće kolo Vimbldona donosi i plasman karijere. Stevanovićeva je učešćem u glavnom žrebu na Vimbldonu došla na rekordnog 225. mesto, ali će sada napraviti skok od 82 pozicije.

Ostavite komentar