Sport > Tenis

Đoković pobedio Safijulina i plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Šangaju

Meč je trajao 74 minuta. Ovo je bio treći duel srpskog i ruskog tenisera, a treći trijumf Đokovića,

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: TANJUG

09/10/2024 > 14:08

podeli vest:

Đoković pobedio Safijulina i plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Šangaju
Foto: AP Photo/Andy Wong


Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Šangaju, pošto je danas u osmini finala pobedio Rusa Romana Safijulina 6:3, 6:2.

Meč je trajao 74 minuta. Ovo je bio treći duel srpskog i ruskog tenisera, a treći trijumf Đokovića, koji je trenutno četvrti igrač sveta. Safijulin se nalazi na 61. mestu ATP liste.

 

Đoković je dobio prvi gem u prvom setu na svoj servis, a onda u narednom gemu nije iskoristio brejk loptu na servis protivnika. Safijulin je izjednačio na 1:1, a potom su oba tenisera osvojila po jedan gem. Đoković je zatim spasao dve brejk lopte u petom gemu za vođstvo od 3:2. Igralo se potom gem za gem.

Srpski teniser je u osmom gemu napravio brejk i poveo je 5:3. Đoković je onda na svoj servis stigao do 6:3 i 1:0 u setovima.

Srpski teniser je već na startu drugog seta oduzeo gem na servis Safijulina, a onda je sigurnom igrom ovaj deo meča dobio rezultatom 6:2 i rutinski je stigao do pobede.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Čeha Jakuba Menšika, koji je u osmini finala bio bolji od Bugarina Grigora Dimitrova 6:3, 3:6, 6:4. Masters u Šangaju se igra za nagradni fond od 8.995.555 dolara.

Tagovi:

Ostavite komentar