Vesti > Društvo

Ovde i DEČIJA RADOST ima CENU: Košta od 350 do 1.000 evra na internetu

Fudbaleri su uzori dečacima, a dresovi draga uspomena. Ako im to tek tako uzmemo dajemo im loš primer - kaže psihoterapeut Sandra Bijelac

Autor: Katarina Milanović

27/09/2022 > 15:19

podeli vest:

Ovde i DEČIJA RADOST ima CENU: Košta od  350 do 1.000 evra na internetu
Foto: Starsport


Izgleda da za Srbe čak i najlepše uspomene iz detinjstva i suveniri za ceo život njihove dece imaju svoju cenu!

Tako su i dresovi koje su fudbalski reprezentativci Srbije poklonili mališanima u publici gotovo odmah nakon maestralno odigrane utakmice koja će se dugo pamtiti - završili na oglasima. Da srpski fudbal nikad nije bio na većoj ceni jer ovi momci ostavljaju srce na terenu,  govori i to što su dres Ivana Ilića i majicu Saše Lukića ponuđeni na prodaju za 1.000, odnosno 350 evra.

Foto: Printscreen Kupujem prodajem

 

Umesto da dresovi služe za dičenje pred drugarima i krase zidove u sobama dečaka koji su ostali bez teksta kada su im Orlovi prišli, roditelji su odlučili da se uz pomoć njih opare.

Podsetimo, na meču Srbija - Švedska koji su naši momci dobili rezultatom 4:1, fudbalska reprezentacija Srbije zbog kazne UEFA igrala je pred gotovo praznim tribinama. Ulaz je bio dozvoljen jedino deci do 14 godina i njihovim pratiocima.  To nije sprečilo najmlađe obožavaoce da podrže svoje junake, pa su južna i istočna tribina bile popunjene gotovo do poslednjeg mesta. 

Foto: Printscreen Kupujem prodajem

 

Da im se oduže za ogromnu podršku i vetar u leđa, naši reprezentativci učinili su nešto što je nateralo suze u oči mnogobrojnim gledaocima kraj malih ekrana - fudbaleri su optrčali kruh i u publiku bacali dresove i majce koje su nosili! Mališani, mahom dečaci, sa oduševljenjem su prihvatali poklone.

Ali, njihova sreća nije dugo trajala. 

Psihoterapeut Sandra Bijelac smatra da svako ko uzme detetu dragocenu stvar, kakva je dres omiljenog fudbalera za dečaka, mora to uraditi u krajnjoj nuždi. 

- Moram odmah da se ogradim, jer ne znam da li su u lošoj materijalnoj situaciji ti roditelji. Ako je to slučaj i ako će te pare uložiti u nešto dobro po svoje dete pozdravljam odluku. Ali, ukoliko to rade samo da bi zaradili, onda dajemo loš primer deci i pokazujemo im da ne poštujemo njihove želje i potrebe i da nama stvari koje im donose radost ne znače ništa pa im ih zato uskraćujemo - kaže ona.

Naša sagovornica ističe da ako roditelji deci pokažu da njihovi suveniri za njih nemaju nikakvu vrednost, onda ne treba ni da se čude ako oni isti takav odnos prema stvarima budu imali kad odrastu. 

Znamo svi da su fudbaleri uzori dečacima i da su im ti dresovi verovatno jako draga uspomena. Ako im to tek tako uzmemo, bez nekog pravog razloga, kakav im primer dajemo? Kako će se oni sutra odnositi prema vrednostima? U tom slučaju ne treba da se pitamo sutra zašto nam deca ništa ne cene ili zašto uništavaju spomenike - napominje Bijelac za naš portal.

 

 

Ostavite komentar