Vesti > Društvo

MALI MATURANTI prodefilovali Beogradom! OSMACI se opraštaju od OSNOVNE ŠKOLE, a jedan prizor SLAMA SRCA! (VIDEO+FOTO)

Učenike koji završavaju osmi razred u junu čeka pripremna nastava, zatim polaganje male mature 17., 18. i 19. juna

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

31/05/2024 > 15:30

podeli vest:

MALI MATURANTI prodefilovali Beogradom! OSMACI se opraštaju od OSNOVNE ŠKOLE, a jedan prizor SLAMA SRCA! (VIDEO+FOTO)
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Za maturante trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola, kao i učenike osmog razreda u Srbiji, danas je poslednji nastavni dan u ovoj školskoj godini.

Ostali učenici osnovne škole, od prvog do sedmog razreda sa nastavom završavaju 14. juna, a svi srednjoškolci sedam dana kasnije, odnosno 21. juna.

Male maturante, odnosno učenike koji završavaju osmi razred u junu čeka pripremna nastava, zatim polaganje male mature 17, 18. i 19. juna i na kraju upis u srednju školu u zavisnosti od ostvarenog uspeha na prijemnom i uspeha tokom školovanja.

I maturante srednjih škola koji žele da nastave školovanje čeka prijemni za upis na fakultet. Za maturante gimnazija u Srbiji, poslednji nastavni dan bio je 24. maj, ali to nije bio kraj njihovim obavezama, jer im predstoji maturski ispit, a za one koji nastavljaju školovanje i prijemni za fakultete.

OŠ "Vladislav Ribnikar"

Tradicionalna šetnja maturanata vračarskih osnovnih "Defile malih maturanata" održala se danas, a tom prilikom beogradski maturanti odali su počast drugarima koji su tragično stradali u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Šetnja je oko 11 časova počela sa Trga kod Beogradskog dramskog pozorišta, u parku kod Vozarevog krsta. Oni su zatim, obučeni u majice u boji svoje škole, šetnju nastavili Mileševskom, Petrogradskom i Njegoševom ulicom.

Osmaci čuvaju sećanje na drugare iz OŠ "Vladislav Ribnikar", a ispred škole položili su vence.

Druženje su tradicionalno završili na Cvetnom trgu, gde će su za uspomenu potpisivati jedni drugima na majice i obeležili završetak svog osnovnog obrazovanja.

 

Ostavite komentar