Vesti > Društvo

Do ponedeljka svi koji čekaju na SKENER u KBC Zemun biće primljeni: Neće biti pacijenata na čekanju...

Sutra rade oba skenera u toj ustanovi

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

21/09/2024 > 11:11

podeli vest:

Do ponedeljka svi koji čekaju na SKENER u KBC Zemun biće primljeni: Neće biti pacijenata na čekanju...
Foto: Unsplash.com


Pregledi na skeneru koji se tokom vikenda sprovode za Kliničko bolnički centar Zemun značiće da potpuno reši liste čekanja za taj pregled, izjavio je danas direktor te zdravstvene ustanove dr Dragoš Stojanović.

On je za Tanjug rekao da je, od kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić inicirao da se rade pregledi kako bi se skraćivale liste čekanja, a to su, pre svega skeneri i oftalmološke liste i ortopedske, započet program rešavanja tog problema.

Stojanović navodi da je KBC Zemun, u okviru rešavanja liste čekanja na CT, koja se ovog vikenda obavlja u zdravstvenim ustanovama, u petak pozvao sve pacijente da bi im bile urađene neophodne laboratorijske analize za današnje kontrastno snimanje na skeneru.

- Danas od sedam časova smo krenuli sa pregledima na skeneru, jutros je bio i ministar zdravlja Zlatibor Lončar u obilasku i razgovarao je sa pacijentima - kaže Stojanović.

Pojašnjava da je danas hitna služba u KBC Zemun, te da će se zbog toga raditi samo na jednom skeneru, a drugi je ostavljen za hitne slučajeve.

- Sutra ćemo raditi i na drugom skeneru, time ćemo u KBC Zemun skinuti sve pacijente sa liste čekanja za taj pregled - istakao je dr Stojanović.

Kada je reč o broju pacijenata, kaže da će ih danas po planu biti 30, a sutra oko 60, kao i da su svi sa liste pozvani.

- Oni uglavnom imaju, ne po jedan već po tri pregleda, grudni koš, abdomen, mala karlica... i to su pre svega onkološki pacijenti, pacijenti sa neurološkim i urološkim stanjima za koje je neophodna proširena dijagnostika, odluke o terapiji i mi ćemo uraditi sve ono što je neophodno - navodi direktor KBC Zemun.

Posle pregleda na skeneru, kako dodaje, pacijenti ostaju zbrinuti određeno vreme, kako bi im se ispratilo stanje.

- Imamo brojeve telefona svih pacijenata koji dolaze i pozvaćemo ih u toku iduće nedelje da na šalteru podignu nalaze i sa njima se jave svojim lekarima - naveo je on.

BONUS VIDEO:


 

Ostavite komentar