Vesti > Hronika

Stanje RANJENIH u školi na Vračaru: Devojčica životno ugrožena, dečak kritično

Nastvanica stabilno, ostala deca bolje

Izvor: K1info/Tanjug

04/05/2023 > 08:31

podeli vest:

Stanje RANJENIH u školi na Vračaru: Devojčica životno ugrožena, dečak kritično
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Dvoje dece nakon pucnjave u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" je u teškom stanju, devojčici u Tiršovoj doktori se bore za život, dok je dečak, najteži pacijent u Uregntnom centru iz ove tragedije, budan, ali i dalje kritično, rekli su lekari jutros.

Vršilac dužnosti direktora dečje klinike u Tiršovoj Siniša Dučić, izjavio je jutros da je devojčica, primljena nakon pucnjave u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", u kritičnom stanju i vitalno ugrožena, a dvojica primljenih dečaka su stabilno i za nekoliko dana se očekuje da budu pušteni na kućno lečenje.

On je kazao da su dva dečaka sa prostrelnim ranama donjih ekstremiteta stabilno, primaju antiobiotsku terapiju i dodao da se može reći da su dečaci lakši pacijenti, odnosno imaju lakše telesne povrede.

Dečaci, prema Dučićevim rečima, moraju da prime parentralnu antibiotsku terapiju i verovatno će vrlo brzo, za dva-tri dana, biti pušteni kući.  

- Roditelji su posetili dečake, naš psiholog je od početka uključen. Oni imaju i komunikaciju sa roditeljima preko telefona - rekao je v.d. direktora klinike u Tiršovoj i naglasio da je operacija devojčice bila izuzetno teška, jer se radi o teškim povredama mozga, vitalno je ugrožena i nalazi se na intenzivnoj nezi.

Urgentni centar: Deca i nastavnica budni

Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je jutros da je stanje dvoje učenika i nastavnice, smeštenih u Urgentni centar, mnogo bolje, da su stabilni i budni, a da je treći učenik takođe budan, ali se njegovo stanje i dalje smatra kritičnim.

- Situacija je danas mnogo bolja, od četvoro povređenih, troje i to učenik, učenica i nastavnica su sasvim dobro, potpuno su stabilni i budni - rekao je Ašanin za RTS.

On je istakao da je četvrti pacijent koji je smešten u Urgentni centar, učenik sa najtežim povredama, s prostrelnim povredama.

- On je skoro ceo dan juče proveo na operaciji, sada je bolje, budan, ali moramo biti jako oprezni i još ga kvalifikovati kao kritičnog stanja - rekao je Ašanin i dodao da se ne smeju davati preuranjene prognoze.

 

 


 

 

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar