Vesti > Hronika

Ima li KRAJA? HAPŠENJA u Beogradu i Čačku, čovek PRETIO da će puškom POBITI sve ljude u RUMI

Obojici osumnjičenih je određeno zadržavanje do 48 časova

Izvor: K1info/Tanjug

06/05/2023 > 20:31 >> 21:28

podeli vest:

Ima li KRAJA? HAPŠENJA u Beogradu i Čačku, čovek PRETIO da će puškom POBITI sve ljude u RUMI
Foto: Pixabay.com


U Beogradu je danas uhapšen D. J. (41) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda.

On je, naime, u objavi na jednoj društvenoj mreži pretio da će uzeti pušku i ubiti sve stanovnike Rume, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Hapšenje su izveli pripadnici MUP-a, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala pri Upravi za tehniku i Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Arsenal oružja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, PU Čačak, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u ovom gradu, uhapsili su I. Ž. (50) iz okoline Čačka, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pretresom stana i drugih prostorija koje osumnjičeni koristi, policija je pronašla 388 komada municije različitog kalibra, četiri okvira za automatsku pušku, četiri okvira za automat "tompson", dva okvira za poluautomatsku pušku, formacijski nož za automatsku pušku i jedan okvir za pištolj.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Čačku.

 

Ostavite komentar