Vesti > Hronika

NOVI DETALJI o hapšenju DRŽAVNOG SEKRETARA u MINISTARSTVU PROSVETE! PAO NA PRIMOPREDAJI PARA?

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal koje vodi istragu, saopštilo je da se sumnja da je primio najmanje 24.000 evra

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Mina Duduković

08/07/2024 > 14:00

podeli vest:

NOVI DETALJI o hapšenju DRŽAVNOG SEKRETARA u MINISTARSTVU PROSVETE! PAO NA PRIMOPREDAJI PARA?
Foto: Pexels.com


Bivši državni sekretar u Ministarstvu prosvete Nebojša Ranđelović, koji je uhapšen zbog sumnje da je trgovao uticajem u vreme dok je bio na funciji, uhapšen je tokom primopredaje novca, piše Kurir.

- Sumnja se da je krivično delo vršio u vreme dok je bio na funkciji u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Inače, na toj funkciji je bio do pre dva meseca, kada je formirana nova Vlada - objašnjava sagovornik Kurira i dodaje da je, prema nezvaničnim informacija, uhapšen kada je primao novac koji je zahtevao prethodno od vlasnika preduzeća koje je angažovao za radove na održavanju objekta.

Podsetimo, Javno tužilaštvo za organizovani kriminal koje vodi istragu, saopštilo je da se sumnja da je primio najmanje 24.000 evra.

U saopštenju tužilaštva navodi se i da je osim Ranđelovića uhapšeno još sedmoro osumnjičenih, kao i da je krivično delo vršeno u periodu od 1.decembra prošle godine do 6. jula kada su uhapšen.

Inače, o hapšenju bivšeg državnog sekretara i ostalih osumnjičenih oglasio se i Viši sud u Beogradu, koji je saopštio da je Ranđelović i osumnjičenom B. R. određen pritvor do 30 dana kako ne bi uticali na svedoke.

Tužilaštvo je saopštilo da se Ranđelović sumnjiči da je koristeći svoj službeni položaj i stvarni uticaj, posredovao da se izvrši službena radnja koja se ne bi smela izvršiti, za šta je zahtevao i primio poklon od osumnjičenog M.V., dok je osumnjičeni M.V., kao faktički vlasnik PD „Avenija Sistem“ DOO iz Niša, neposredno ponudio i dao poklon osumnjičenom N.R. da koristeći svoj službeni položaj i stvarni uticaj posreduje kod osumnjičenih B.R., V.D., D.S., S.G i T.R., inače direktora i dekana obrazovnih ustanova sa područja Niškog okruga, da se izvrši službena radnja koja se ne bi smela izvršiti.

- Osumnjičeni B.R., V.D., D.S., S.G. i T.R., pod uticajem osumnjičenog N.R., i pomognuti od strane osumnjičenih M.V. i J.D., kao službena lica, iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem granice svojih službenih ovlašćenja, privilegovali PD „Avenija Sistem“ DOO iz Niša, šaljući pozive za davanje ponuda u postupcima javnih nabavki privrednim subjektima pod kontrolom M.V., te zaključivanjem ugovora sa PD „“Avenija Sistem“ DOO iz Niša, pribavili pravnom licu PD „Avenija Sistem“DOO iz Niša korist u vidu nezakonitog dobijanja posla po postupcima javne nabavke male vrednosti - građevinskih radova na adaptaciji obrazovnih ustanova - saopštilo je tužilaštvo posle hapšenja.

Ostavite komentar