Vesti > Politika

Dačić: Naš elektroenergetski sistem je STABILAN, ŠTO SE VIDELO I JUČE, i ne samo to

Dačić je govorio i o drugim aktuelnim temama

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

22/06/2024 > 11:42

podeli vest:

Dačić: Naš elektroenergetski sistem je STABILAN, ŠTO SE VIDELO I JUČE, i ne samo to
Foto: ATA Images


Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da kolaps energetskog sistema koji je zadesio region, a koji je izbegnut u Srbiji pokazuje da je naša zemlja jedan autonomni faktor i da imamo naš zaokružen i stabilan elektroenergetski sistem i ne zavisimo ni od koga.

- Tako je i u našem političkom sistemu i uopšte u našem statusu kao države i kao naroda - rekao je on za TV Prva i dodao da se mnogima ne sviđa što je Srbija jaka.

Dačić je istakao da mnogima smeta što kod nas nije došlo do kraha elektroenergetskog sistema, a do toga nije došlo kako je objasnio zato što smo se mi spremali za neke teške situacije koje mogu da se dese iako su nas mnogi kritikovali za to i pričali da preterujemo.

- Setite se kada je predsednik Aleksandar Vučić pričao da treba da imamo pune robne rezerve, svi su mislili, to je sve onako, 'ajde. Pa ovde sada svakog dana imate i priče kako se EPS raspao, kako kako ništa ne funkcioniše, a sad odjednom ispada da jedino u Srbiji nije došlo do energetskog kolapsa - rekao je Dačić.

On je govoreći o festivalu "Mirdita, Dobar dan" koji treba da se održi u Beogradu od 27. do 29. juna kazao da se taj festival održava više godina unazad.

Dačić je naglasio da se taj skup ne održava na otvorenom i da po Zakonu o javnom okupljanju organizatori nisu u obavezi da ga prijave, ali da su ga oni ipak prijavili i rekli da se očekuje između 50 i 70 učesnika.

Dodao je međutim, da postoje i najave nekih organizacija, koje se protive održavanju tog festivala da će u tom periodu oko 50 ljudi da protestuje.

- Bilo bi mnogo bolje da se to ne organizuje, ali ako se festival održi MUP će osigurati javni red i mir tako da neće tu biti bezbednosnih problema u velikom obimu - rekao je Dačić.

On je rekao i da je sa političkog aspekta održavanje ovog festivala drugo pitanje, naglašavajući da je ovakve stvari moguće organizovati u Beogradu, ali da nije siguran da je to moguće u Prištini baš sa takvom istom temom. 

- Mi smo imali mnogo, mnogo takvih događaja u sred Beograda. Time se pokazuje i demokratski kapacitet naše države. Opet, s druge strane, nije dobro da u državi imate nešto što zabranjujete i u tom smislu neće biti zabrane - rekao je Dačić.

 

 

Ostavite komentar