Vesti > Politika

VUČIĆ NA OBELEŽAVANJU DANA MUP: Živimo u svetu u kojem nema sigurnosti, moramo biti pripravni za svaki scenario (VIDEO)

U Nastavnom centru u "Makišu" počela je centralna svečanost

Izvor: K1info

23/06/2024 > 11:08 >> 12:58

podeli vest:

VUČIĆ NA OBELEŽAVANJU DANA MUP: Živimo u svetu u kojem nema sigurnosti, moramo biti pripravni za svaki scenario (VIDEO)
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas centralnoj svečanosti povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije u Nastavnom centru “Makiš“.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Tokom svečanosti građani će imati prilike da vide prikaz sposobnosti svih jedinica policije kao i deo opreme i vozila koji policijski službenici koriste u svakodnevnom radu, a najmlađi da se upoznaju sa policajcima koji brinu o njihovoj bezbednosti.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić na početku obraćanja posebno je čestitao praznik pripadnicima MUP koji su trenutno na terenu i rade.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

- Policija je i danas, 162 godine od događaja na Čukur česmi, zaštitnik građana Srbije. Srpska policija je prolazila kroz brojne promene kroz istoriju, i brojne modernizacije. Policija je temelj našeg društva i države - istakao je on.

Čestitka predsednika Vučića

Predsednik Vučić je na početku obraćanja čestitao praznik pripadnicima MUP, i rekao da živimo u svetu u kom nema sigurnosti.

- Zato moramo da razmišljamo o svojoj zemlji i budemo spremni za svaki scenario. Da razumemo šta se dešava u svetu i u Evropi. U skladu sa tim posao MUP i policije uvek je bio bezbednost svih naših građana - kazao je on.

- U vreme inverznog i perverznog pristupa dela medija prema vlasti, policija se predstavlja kao teroristička organizacija. Naša policija je narodna policija, uvek je bila uz svoj narod, kada je bilo najteže. Više od 300 srpskih policajaca izgubilo je živote u borbi protiv albanskih terorista i NATO - kazao je Vučić, i dodao da nikada nećemo zaboraviti njihovu žrtvu.

Predsednik je rekao da su srpski policajci prvi da prime udarce, a da ih uvek prve zovemo kada su nam potrebni.

Istakao je da je rezultat rada policije - smanjenje opšte stope kriminaliteta i smanjenje stope počinjenih najtežih krivičnih dela od ubistava do silovanja.

Foto: Printscreen/RTS

 

Vučić je upozorio da je bezbednosna situacija u svetu ugrožena i da će u budućnosti biti još teža.

- Zato je važno da čuvate, da obezbedite sve rezerve koje imate, da se vi pripremite za taj period, i da, ma koliko teško bilo u Evropi i svetu, obezbedite svaki pedalj zemlje Srbije - zaključio je Vučić.

Vučić je uoči obraćanja uručio zlatne medalje za hrabrost posvećenu službi i zasluge policijskim službenicima MUP-a.
 

 

 

 

Ostavite komentar