Vesti > Politika

Završen bilateralni sastanak Vučića sa predstavnicima Lajčakom i Boreljom

Posrednici EU susreli su se i sa Kurtijem

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

26/06/2024 > 17:34

podeli vest:

Završen bilateralni sastanak Vučića sa predstavnicima Lajčakom i Boreljom
Foto: Tanjug/AP


U Briselu je završen bilateralni sastanak predsednika Srbije sa posrednicima EU - visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom.

Sastanak je završen malo pre 17 časova, dok trilateralni sastanak Vučića, Borelja i Lajčaka sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem još nije počeo, javlja dopisnik Tanjuga.

Prethodno predsednik Vučić je imao bilateralni sastanak sa Boreljom i Lajčakom, a posrednici EU sastali su se i sa Kurtijem.

Do dijaloga dolazi na poziv Borelja koji je uoči sastanaka rekao da će danas na sastancima u Briselu, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija razgovarati o narednim koracima ka implementaciji sporazuma i ponovio da dogovoreno mora da se sprovede.

Prethodno predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Beograd spreman da učestvuje u pronalaženju kompromisnih rešenja, ali da Priština to ne želi.

- Od susreta sa Kurtijem ne očekujem ništa. Očekujem da će malo da viče i drami, kao i uvek. Borelja i Lajčaka ću pažljivo da saslušam, da razgovaram sa njima, borićemo se za interese našeg naroda - rekao je Vučić novinarima u Briselu uoči sastanka.

 

Ostavite komentar