Vesti > Politika

Vučić: Želimo da se nađe kompromisno rešenje, ali PRIŠTINA NIJE ZA TO

Vučić je u razgovoru sa albanskim novinarom naveo da postoji prostor za kompromise, ali da druga strana ne pokazuje želju u tom pravcu

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

26/06/2024 > 15:54

podeli vest:

Vučić: Želimo da se nađe kompromisno rešenje, ali PRIŠTINA NIJE ZA TO
Foto: Tanjug printscreen


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kada je reč o KiM priznaje samo Povelju UN i Rezoluciju 1244 jer to predstavlja temelj međunarodnog pravnog poretka i dodao da je spreman da učestvuje u pronalaženju kompromisnih rešenja sa kosovskim Albancima, što je pokazao i u prethodnom periodu, ali da druga strana ništa nije učinila po tom pitanju.

Vučić je u razgovoru sa albanskim novinarom naveo da postoji prostor za kompromise, ali da druga strana nije u stanju da ispuni ono što je obećala pre 11 godina, a to je formiranje Zajednice srpskih opština.

- Srpska strana se bavila mnogim pitanjima, od pravosuđa, tužilaštva, regionalne policije, registarskih tablica, ličnih dokumenata i svega ostalog. Ništa nisu uradili, osim što su s vremena na vreme mučili i terorisali Srbe i proterivali ih sa njihovih kućnih pragova -rekao je Vučić.

On je, na pitanje kako komentariše predlog visokog predstavnika EU za spoljnu politiku Žozepa Borelja da se ukinu mere EU protiv tzv. Kosova, rekao da ne želi da vodi antialbansku politiku, kao što oni, dodao je, vode antisrpsku. 

- Niti sam ih terao da uvode, niti da ukidaju mere, pošto oni to neće da vam kažu, zašto bih ja. Radim u interesu Srbije, a to je interes Evropljana - rekao je Vučić i dodao da zna kome i zbog čega je to palo na pamet, kao i ko je doneo takvu odluku.

 

Ostavite komentar