Vesti > Politika

Šta za SRBIJU znači potpisan MEMORANDUM o kritičnim sirovinama? Vučić: "Sve ćemo raditi transparentno!"

Vučić je istakao da ga današnji dan ispunjava nadom za našu zemlju

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

19/07/2024 > 11:58

podeli vest:

Šta za SRBIJU znači potpisan MEMORANDUM o kritičnim sirovinama? Vučić: "Sve ćemo raditi transparentno!"
Foto: pink printscreen


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ponosan na ono što je danas započeto u Srbiji, da to znači veliku prekretnicu i promenu, kao i da se sve radi transparentno i da se ništa neće kriti od ljudi.

On je nakon potpisivanja memoranduma o razumevanju o održivim sirovinama i pisma o namerama u Palti Srbija rekao da zna koje smo sve poteškoće imali i pre potpisivanja ugovora, a da je danas reč samo o memorandumu i pismu o namerama.

- Ništa nismo krili, radimo transparentno i ponosan sam na to. Ponosim se projektom. Dug je put do otvaranja rudnika i ni u jednom delu postupka nećemo tajiti nista od naših ljudi. Danas ste videli ljude koji su potpisivali memorandume, to je krem de la krem privredne industrije. Kada vidite najvažnije ljude u kompanijama jasno vam je da ste sve iz Evrope doveli u Srbiju - rekao je Vučić.

Istakao je da ga današnji dan ispunjava nadom za našu zemlju.

- To za nas predstavlja prekretnicu i veliku proimenu, kvantni skok u budućnost - rekao je on.

Inače, Memorandum o razumevanju između EU i Srbije, potpisali su u Palati Srbija ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović Handanović i potpredsednik Evropske komisije i evropski komesar za međuinstitucionalne odnose i strateško predviđanje Maroš Šefčovič.

Potpisivanju su prisustvovali i ambasadori Italije Luka Gori, Nemačke Anke Konrad i SAD Kristofer Hil, kao i ministri u Vladi Srbije.

 

 

 


 

Ostavite komentar