Vesti > Politika

VUČIĆ obilazi radove na obilaznici oko KRAGUJEVCA: Velika svečanost povodom inauguracije novih proizvodnih linija

Br­za sa­o­bra­ćaj­ni­ca, du­ži­ne 22 ki­lo­me­tra, projektovana je za brzine do 100 kilometara na čas

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

22/07/2024 > 15:37

podeli vest:

VUČIĆ obilazi radove na obilaznici oko KRAGUJEVCA: Velika svečanost povodom  inauguracije novih proizvodnih linija
Foto: Tanjug printscreen


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi danas radove na izgradnji severne obilaznice oko Kragujevca, koja treba da spoji Kra­gu­je­vac s Mo­rav­skim ko­ri­do­rom i auto-pu­tem "Mi­loš Ve­li­ki".

U obilasku su i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.

Vučić obilazi radove na obilaznici pre dolaska u Kragujevac, gde će danas prisustvovati svečanosti povodom inauguracije novih proizvodnih linija za buduću proizvodnju električnih vozila u modernizovanoj fabrici Stelantis.

Br­za sa­o­bra­ćaj­ni­ca, du­ži­ne 22 ki­lo­me­tra, projektovana je za brzine do 100 kilometara na čas.

Projektom severne obilaznice se stiču uslovi za izmeštanje tranzitnog saobraćaja iz gradskog jezgra Kragujevca, poboljšanje uslova sa aspekta životne sredine, kao i brže povezivanje tranzitnih tokova na pravcu državni put I A reda br. A1 (E-75) petlja Batočina, preko Kragujevca do državnog puta I A reda br. A5 (E-761) u Mrčajevcima.

Država u saobraćajnicu ulaže oko 266 miliona evra, a rok za završetak obilaznice je 2027. godina.

Kompletna obilaznica, za čiju će izgradnju biti utrošeno 194.000 kamiona zemlje, imaće 25 objekata, mostova, nadvožnjaka, podvožnjaka i pet petlji.

Vučić je u decembru obišao prve radove na izgradnji severne obilaznice oko Kragujevca, kada je istakao da će njenom izgradnjom taj grad rešiti većinu infrastrukturnih problema i da je to velika stvar za čitav kraj.

- Ovo je 22 kilometara i nešto što će dati šansu Kragujevcu da uredi centar grada i ojača industrijski - rekao je tada Vučić.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar