Vesti > Region

OGLASIO se Jakov MILATOVIĆ, novi crnogorski PREDSEDNIK: Ovu noć smo ČEKALI više od 30 GODINA

Milo Đukanović izgubio je u drugom krugu izbora i priznao je poraz

Izvor: K1info/Tanjug

02/04/2023 > 23:02

podeli vest:

OGLASIO se Jakov MILATOVIĆ, novi crnogorski PREDSEDNIK: Ovu noć smo ČEKALI više od 30 GODINA
Foto: ATA Images


Novoizabrani predsednik Crne Gore i lider Pokreta Evropa sad Jakov Milatović poručio je da je ovo "noć koju smo čekali više od 30 godina" i istakao da je večeras Crna Gora napravila odlučan korak napred i rekla presudno zbogom režimu Mila Đukanovića.

- Neka nam je sa srećom ova pobeda svih nas - rekao je Milatović obraćajući se prisutnima u izbornom štabu Pokreta Evropa sad.

On je dodao da je Crna Gora napravila korak ka naprednijoj i evropskoj Crnoj Gori.

Milatović, koji je, prema prelminarnim rezultatima, pobedio na predsedničkim izborima u Crnoj Gori, izjavio je da je Crna Gora napravila odlučan korak napred, da je njegova pobeda istorijska, kao i da je nikada više neće voditi trzavice sa zemljama Zapadnog Balkana i regiona.

- Vidite kakva je ovo sila zajedničke Crne Gore i to je Crna Gora svih nas koji smo je čekali i zato je ona ovako velika i istorijska. Mi smo večeras rekli zbogom kriminalu i korupciji sa politikom Crne Gore, rekli smo veliko dobro veče i dobar dan evropskoj Crnoj Gori. Ostavljamo prošlost u prošlosti i idemo u budućnost i pozivam sve da dostojanstveno slave pobedu demokratske Crne Gore - rekao je Milatović.

On je naglasio da Crnu Goru više niko nikada neće deliti, siromašiti i zarobljavati zemlju kriminalom i korupcijom.

- Radićemo na bogatstvu, jednakosti i evopskom putu, u nardenih pet godina izvešćemo CG u EU. Nikada više iz Crne Gore neće ići trzavice prema zemljama Zapadnog Balkana i regiona. Želimo sve najbolje odnose, zajedništvo i napredak na Zapadnom Balkanu. Želimo da se bavimo vladavinom prava, ekonomijom i evropskim integracijama. To su tri prioriteta, rekli smo zbogom pogubnom režimu - rekao je Milatović.

Naglasio je da je ovo pobeda pomirene Crne Gore.

- Ovo je istorijski dan, dostojanstveno da slavimo, jer ništa ne treba da unizi večičanstvenost ove naše pobede. Uvek ćete svi imati iste šanse za uspeh u životu  gde će jedino biti potrebno koliko ko zna i ume, za to smo se borili - zaključio je Milatović.

Među prisutnima u izbornom štabu Pokreta Evropa sad bili su i premijer Andrija Mandić, jedan od lidera DF Andrija Mandić, kao i lider Demokrata Aleksa Bečić.

 

 

Ostavite komentar