Vesti > Srbija

PORODICA IZ INDIJE ODLUČILA DA DOĐE U SRBIJU! Samo su SPAKOVALI kofere i KRENULI, za to je "krivo" jedno SAZNANJE!

U želji da što bolje upoznaju zemlju koju posećuju, Kovidov otac Samir kontaktirao je web sajt Dunavskih vodiča

Izvor: K1info/rts.rs

Autor: Nemanja Negovanović

28/05/2024 > 21:15

podeli vest:

PORODICA IZ INDIJE ODLUČILA DA DOĐE U SRBIJU! Samo su SPAKOVALI kofere i KRENULI, za to je "krivo" jedno SAZNANJE!
Foto: Printscreen RTS


Porodica Manel iz Bombaja odlučila je da poseti Srbiju. Zahvaljujući bogatstvu koje nosi Gornje Podunavlje, jedna od destinacija bila im je i naseljeno mesto Bački Monoštor kod Sombora.

Saznanje da su Indija i Jugoslavija bili saveznici i prijateljske zemlje, dovelo je petnaestogodišnjeg Kovida i njegove roditelje u posetu Srbiji. Da je na ovim prostorima postojala država Jugoslavija otkrio je istražujući istoriju Evrope.

Foto: Printscreen RTS

 

„Već dve godine sam želeo da dođem u Srbiju, pa sam pomislio zašto to i da ne ostvarimo. Odgovaralo je našem budžetu, srpski dinar i indijski rupi su slične vrednosti što nam odgovara jer nije toliko skupo”, rekla je Kovidh Manel, iz Indije. Dodaje: “Možemo provesti ovde mesec dana. Svi moji prijatelji idu u Italiju, Nemačku, Poljsku, a ja sam poželeo nešto drugačije i stvarno se isplatilo.”

U želji da što bolje upoznaju zemlju koju posećuju, Kovidov otac Samir kontaktirao je web sajt Dunavskih vodiča koji su posebno orijentisani na reku Dunav, sa istorijskim i kulturnim značajnim ponudama.

Foto: Printscreen RTS

 

„Kada smo videli fotografije i videe, rekli smo zašto da idemo u bilo koju drugu zapadno evropsku zemlju kad je Srbija jednako predivna, ako ne i više. Stvarno jeste predivna i odgovara našem budžetu, jer da smo otišli u bilo koju drugu zemlju zapadne Evrope, morali bismo izdvojiti barem 2 do 3 puta više budžeta, a Srbija i njene lepote se uklapaju u sve što bismo hteli videti”, navodi Samir Manel, iz Indije.

Dodaje da je video da je Dunav reka koja prolazi kroz mnoge zemlje, uradio malo istraživanje o Dunavu, a onda je jedna stvar vodila do druge. “Onda sam uradio istraživanje o Bačkom Monoštoru i video sam da je to jedno predivno malo selo i da Zdenka tu radi toliko toga za očuvanje životne sredine i da promoviše eko turizam u svojoj zemlji. Pa smo otišli do biosfere Gornje Podunavlje, bila je to celodnevna tura i smatram da smo imali predivno provedeno vreme poslednjih nedelju dana".

Foto: Printscreen RTS

 

Tokom četvorodnevnog boravka u Bačkom Monoštoru, porodica je posetila još i Sombor, Bezdan i Apatin, gde su imali priliku da se upoznaju sa ovdašnjim znamenitostima, prirodom i rukotvorinama.

„Kada su došli prvo u Srbiju došli su u Beograd i bili su oduševljeni kako je miran grad. Onda možete da zamislite ako im je Beograd miran, šta je tek Bački Monoštor", navodi Zdenka Mitić, iz UG Gornje Podunavlje.

Foto: Printscreen RTS

 

Puni pozitivnih utisaka o ovom području i gostoprimstvu meštana, simpatični turisti nastavljaju svoje putešestvije prema Smederevu, Donjem Milanovcu, Golubcu i Zlatiboru.

Ostavite komentar