Vesti > Srbija

Nevreme ne posustaje! Spremite se na OLUJNI VETAR! VELIKA KOLIČINA padavina u kratkom periodu zahvatiće POLA SRBIJE

Do kraja dana očekuje nas sparno i nestabilno vreme, mestimično sa kišom, plјuskovima i grmlјavinom.

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Milena Gačević

26/06/2024 > 15:36

podeli vest:

Nevreme ne posustaje! Spremite se na OLUJNI VETAR! VELIKA KOLIČINA padavina u kratkom periodu zahvatiće POLA SRBIJE
Foto: Instagram Printscreen/moj_beo_grad_


Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je najnoviju najavu vremena.

Kako kažu, do kraja dana očekuje nas sparno i nestabilno vreme, mestimično sa kišom, plјuskovima i grmlјavinom.

- Lokalno se očekuju jake plјuskovite padavine kada za kratko vreme može pasti veća količina padavina i grad, a u zoni intenzivnih plјuskova i olujni vetar, navode iz RHMZ-a.

Snažni oblaci koji se brzo razvijaju nad područjem Moravičkog i Raškog okruga, Šumadije, kao i pojedinim delovima Beograda i južnog Banata, dovešće do lokalno jako jakih pljuskova praćenih grmljavinom. Moguće je da će biti i pojave grada, kao i kratkotrajno jakog i olujnog vetra u područjima gde padaju ovi pljuskovi.

Dodaju i da će na području Beograda vreme će biti takođe sparno i nestabilno, povremeno sa kišom i plјuskovima sa grmlјavinom.

"Danas i sutra zadržaće se nestabilno vreme, sa čestom pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom u zoni plјuska. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred", najavio je RHMZ ranije tokom dana.

Upaljen meteo alarm

U Srbiji su danas na snazi narandžasti i žuti meteo alarm zbog kiše i grmljavine, a u jugoistočnoj Srbiji i zbog visoke temperature.

Foto: Instagram Printscreen/moj_beo_grad_

 

Narandžasto upozorenje znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Poplave na ulicama širom prestonice

Olujno nevreme pogodilo je Beograd, a najkritičnije je bilo u Mirijevu, Malom Mokrom Lugu i Kaluđerici, gde je došlo do kolapsa u saobraćaju zbog ogromnih količina padavina koje su poplavile ulice, a snažan vetar je izvaljivao drveća.

Ostavite komentar