Vesti > Svet

Mask je OZBILJAN: Nema 8 dolara, nema ni PLAVE KVAČICE - nije poštedeo ČAK NI PAPU

Poznate ličnosti, od košarkaške zvezde Lebrona Džejmsa, do glumca Vilijama Šatnera, neće da plate ovu uslugu

Izvor: K1info/Tanjug

21/04/2023 > 08:37

podeli vest:

Mask je OZBILJAN: Nema 8 dolara, nema ni PLAVE KVAČICE - nije poštedeo ČAK NI PAPU
Foto: Tanjug/AP


Društvena mreža Twitter počela je juče da uklanja plave kvačice sa naloga korisnika koji ne plaćaju uslugu za verifikaciju autentičnosti naloga Twitter Blue, koju je nedavno uveo vlasnik Ilon Mask.

Posle nekoliko ranijih upozorenja, brojni uticajni tviteraši, među kojima mnogi novinari, sportisti, javne ličnosti... počeli su da gube plave kvačice, preneo je AP.

Društvena mreža Twitter imala je oko 300.000 korisnika koji su imali plavu kvačicu.

Mesečna cena za pojedince, korisnike Twitter Blue usluge je osam dolara mesečno, dok je 1.000 dolara za organizacije, plus po 50 dolara za svaku filijalu ili nalog zaposlenog.

Neke svetski poznate ličnosti, od košarkaške zvezde Lebrona Džejmsa, do glumca Vilijama Šatnera iz "Zvezdanih staza", neće da plate uslugu, a glumac iz serije "Seinfeld", Džejson Aleksander obećao je da će da napusti ovu društvenu mrežu ukoliko mu Mask oduzme plavu kvačicu.

I  Papa Franja sinoć je ostao bez stare plave oznake na Tviteru, do čega je došlo jer je ta društvena mreža započela naplaćivanje te opcije u okviru sistema Twitter Blue.

Među onima koji su izgubili značke su i bivši američki predsednik Donald Tramp, suosnivač Majkrosofta Bil Gejts i rijaliti zvezda Kim Kardašijan.

Otkako je Ilon Mask preuzeo vlasništvo nad kompanijom, Tviter je promenio način na koji deli plave kvačice koje su ranije dobijale poznate ličnosti, novinari, političari i  ustanove nakon provere njihovog identiteta.

Kvačica je služila kao znak da je nalog autentičan, međutim Mask je u novembru prošle godine najavio da će Tviter početi da naplaćuje osam dolara mesečno za kvačicu kako bi ostvario nove prihode.

Pored plave kvačice, društvena mreža sada nudi i oznaku u zlatnoj boji za preduzeća i sivoj za naloge vlada, državnih zvaničnika i međunarodnih organizacija.
 

 

Ostavite komentar