Vesti > Svet

SUD U MOSKVI stavio JULIJU NAVALJNU na međunarodnu poternicu: Evo za šta je terete, pominje se TERORIZAM

Pojašnjava se da je sud odlučio da donese preventivnu meru protiv Julije Navaljne nakon razmatranja predstavke istražnih organa

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

09/07/2024 > 17:57

podeli vest:

SUD U MOSKVI stavio JULIJU NAVALJNU na međunarodnu poternicu: Evo za šta je terete, pominje se TERORIZAM
Foto: Tanjug/AP Photo/Kai Pfaffenbach/Pool Photo


Basmanski okružni sud Moskve izdao je danas nalog za hapšenje u odsustvu za udovicu ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog Juliju Navaljnu zbog navodnog učešća u ekstremističkoj zajednici. 

- Julija Borisovna nije bila dostupna istražnim organima u prethodnoj istrazi. S tim u vezi, ona je stavljena na poternicu - navodi se u saopštenju suda, prenose Izvestija.

Pojašnjava se da je sud odlučio da donese preventivnu meru protiv Julije Navaljne nakon razmatranja predstavke istražnih organa. 

- Ona se tereti da je počinila krivično delo iz dela 2 člana 282.1 Krivičnog zakonika Ruske Federacije - učešće u ekstremističkoj organizaciji - dodaje se u saopštenju.

Period pritvora računa se od trenutka izručenja na teritoriju Rusije ili od trenutka pritvora na teritoriji Ruske Federacije.

Federalno nadzorno telo za finansije, Rosfinmonitoring danas je doneo odluku da Navaljnu uvrsti u registar organizacija i pojedinaca uključenih u ekstremističke aktivnosti ili terorizam.

 

Ostavite komentar