Vesti > Svet

Rusija prošle nedelje upotrebila više od 600 AVIO-BOMBI za NAPAD na Ukrajinu! Oglasio se i Zelenski

Ukrajinska vojska saopštila je ranije danas da je napala ruski aerodrom Morozovsk tokom noći, pogodivši skladište municije

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

05/08/2024 > 22:53

podeli vest:

Rusija prošle nedelje upotrebila više od 600 AVIO-BOMBI za NAPAD na Ukrajinu! Oglasio se i Zelenski
Foto: Shutterstock


Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je Rusija prošle nedelje upotrebila više od 600 avio-bombi u napadu na tu zemlju.

- Ruska borbena avijacija, svim sredstvima, mora da bude uništena gde god da se nalazi. Takođe je sasvim pošteno napadati ruske aerodrome. Potrebno je da pronađemo zajedničko rešenje sa našim partnerima - bezbednosno rešenje - napisao je Zelenski na društvenim mrežama, prenosi Reuters.

Ukrajinska vojska saopštila je ranije danas da je napala ruski aerodrom Morozovsk tokom noći, pogodivši skladište municije u kojem su, između ostalog, bile smeštene avio-bombe.

Foto: Tanjug/AP Photo/Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

 

Podsetimo, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da se pitanje potencijalnog odustajanja od ukrajinskih teritorija u zamenu za bezbednosne garancije ne može rešiti bez volje ukrajinskog naroda, jer je to u suprotnosti sa Ustavom Ukrajine.

- Vlasti nemaju zvanično pravo da se odreknu teritorija. Da bi se to dogodilo, ukrajinski narod to mora da želi. Osim toga, ova opcija bi bila pobeda za ruskog predsednika Vladimira Putina - rekao je Zelenski u intervjuu francuskim medijima, prenosi Ukrinform.

On je dodao da Ukrajina nije dobila zvaničan predlog o ustupanju dela teritorija u zamenu za bezbednosne garancije EU ili NATO-a.

BONUS VIDEO:

 


 

Ostavite komentar