Vesti > Svet

HEZBOLAH gađao sedište Mosada zbog eksplozija pejdžera u LIBANU: TENZIJE SE NE SMIRUJU!

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se rano jutros u Tel Avivu i širom centralnog Izraela

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

25/09/2024 > 09:03

podeli vest:

HEZBOLAH gađao sedište Mosada zbog eksplozija pejdžera u LIBANU: TENZIJE SE NE SMIRUJU!
eksplodirao pejdžer hezbolaha - Foto: K1info/Shutterstock


Hezbolah je preuzeo odgovornost za jutrošnji raketni napad na centralni Izrael i saopštio da je gađao sedište Mosada u blizini Tel Aviva balističkom raketom "kader 1".

U saopštenju se navodi da taj napad predstavlja odgovor na nedavne eksplozije pejdžera i voki-tokija pripadnika Hezbolaha u Libanu, kao i ubistva visokih komandanata te grupe, prenosi Tajms of Izrael.

U međuvremenu, Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su gađale Hezbolahov lanser u Libanu, koji je ranije jutros upotrebljen za ispaljivanje rakete zemlja-zemlja.

IDF je takođe saopštio da su izraelski lovci protekle noći izveli još jedan talas vazdušnih udara na ciljeve Hezbolaha u Libanu i da su među metama bili operativci te grupe i desetine skladišta oružja sa krstarećim raketama i lanserima za precizne rakete.

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se rano jutros u Tel Avivu i širom centralnog Izraela, a Komanda za domaći front Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) uputila je građanima instrukcije da idu u skloništa.

To je bilo prvi put da su se sirene oglasile u Tel Avivu i središnjem delu zemlje otkako su se intenzivirali sukobi između Izraela i libanske grupe Hezbolah.

Najmanje 569 ljudi je ubijeno, uključujući 50 dece i 94 žene, u izraelskim napadima na Liban od ponedeljka ujutru, izjavio je juče libanski ministar zdravlja Firas Abiadtels za Al Džazira Mubašer televiziju.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar