Ekonomija

Nastavite da LETITE VISOKO! Siniša Mali čestitao Air Srbiji na VELIKOM USPEHU i saopštio SJAJNE VESTI

Air Srbija je u prošloj godini prevezla 53 odsto više putnika u odnosu na godinu pre

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Katarina Milanović

14/01/2024 > 11:09

podeli vest:

Nastavite da LETITE VISOKO! Siniša Mali čestitao Air Srbiji na VELIKOM USPEHU i saopštio SJAJNE VESTI
Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ


Er Srbija je prošle godine prevezla 4,19 miliona putnika, za 53 odsto više nego 2022. godine, izjavio je danas ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali.

On je na svom Instagram nalogu naveo da se rast beleži i na drugim poljima, pošto ova kompanija ima 44 odsto više letova i to na 23 nove destinacije, 87 ruta u redovnom saobraćaju do 34 zemlje na četiri kontinenta.

Ministar Mali je istakao da je od 17. maja, nakon više od 30 godina, Er Srbija ponovo počela da leti do Čikaga, a da je za prvih šest meseci između Beograda i Čikaga letelo više od 25.000 putnika.

- Tokom letnje sezone naš nacionalni avio-prevoznik je do Njujorka leteo svakog dana u nedelji i tada je srpska nacionalna avio-kompanija putnicima nudila do 10 nedeljnih letova između prestonice Srbije i Severne Amerike - naveo je Mali.

Ukazao je da je Srbija pre 10 godina imala JAT koji je bio na rubu bankrota, a da danas, deceniju kasnije, srpska nacionalna avio-kompanija živi viziju koja je tada tek sanjana.

- Rast leta ove kompanije ka rekordima rezultat je decenije rada na rastu ugleda, mogućnosti, tržišta, kompanije koja je postala svetska - naveo je ministar Mali. 

 

Ostavite komentar