Kultura i umetnost > Film/Serija

Kritičari su oduševljeni: Nasilna! Šokantna! Epska! Bolja od "Igre prestola" i "Breaking Bad"

Stigle su prve kritike nove serije HBO-a "House of the Dragon" i sa sigurnošću se može reći da ima puno razloga za uzbuđenje

Autor: index.hr

03/08/2022 > 12:18

podeli vest:

Kritičari su oduševljeni: Nasilna! Šokantna! Epska! Bolja od "Igre prestola" i "Breaking Bad"
Foto: Youtube PrintScreen


Premijera serije zakazana je za 21. avgust, a radnja se odvija u doba kada Targarjenovi vladaju Vesterosom. Radnja će se najviše vrteti oko predaka Deneris Targarjen, princeze Renire Targarjen i princa Demona Targarjena, koje igraju Ema Darsi i Met Smit. Nemilosrdnog lorda Korlisa Velarijona, kojeg još nazivaju "Morska Zmija", tumači Stiv Tuson, dok je za lik Alisent Hajtauer zadužena britanska glumica Olivija Kuk.

Foto: Tanjug/Jordan Strauss/Invision/AP

Ema Darsi je Renira Targarjen u seriji "House of the Dragon"

Kada se pojavio trejler za seriju, fanovi su bili oduševljeni, a mnogi su rekli da bi "House of the Dragon" mogao da iskupi HBO zbog razočaranja poslednjom sezonom "Igre prestola". A ako je verovati kritičarima, gledaoci s pravom imaju visoka očekivanja.

"Pilot serije "House of the Dragon" uspešno objašnjava svoj kontekst u odnosu na "Igru prestola", predstavlja njegove glavne likove i prikazuje centralni sukob serije. Lako je pratiti premijeru sa živim bojama i detaljnom teksturom. Za sada apsolutno dostojan naslednik", napisao je kritičar Brendon Kac.

 

 

"Nisam znala koliko mi je nedostajala tematska pesma "Igre prestola" sve dok je nisam čula večeras na premijeri "House of the Dragon"! Prva epizoda je fantastična! Jedva čekam da vidim nastavak. Držim palčeve da se ne ponovi poslednja sezona "Igre prestola"", rekla je kritičarka Ket Kombs.

 

 

"Za one koji su znatiželjni u vezi serije, bez spojlera, mogu reći da je ono što mi se zaista sviđa činjenica da još uvek deluje epski dok priča ličnu i intimnu priču o jednoj porodici, prikazujući i njihovu ljubav i disfunkcionalnost", rekla je kritičarka "Collidera" Kristina Rediš.

 

 

"Nasilna! Šokantna! Epska. Bolja od "Igre prestola" i "Breaking Bad". HBO je opet uspeo. Ovo nije samo još jedna fantastična serija, to je najbolja serija ikada napravljena! Odlična akcija i muzika takođe", rekao je filmski kritičar portala "IndieWire" na Tviteru.

 

 

"Nije mi se dopala poslednja sezona "Igre prestola". Uopšte. Ali priznajem da je premijera serije "House of the Dragon" stvarno dobro napravljena i svakako ću nastaviti da je gledam. Po završetku epizode prikazali su širi pregled sezone i super izgleda", rekao je glavni urednik "Collidera" Stiven Vajntraub.

 

 

Ostavite komentar