ZIMNICE KOJE SE REĐE PRAVE: Potrebno je samo da - volite tikvice
Za one kojima su DOSADILI ajvar i kiseli kupus
06.09.2022
GurmanlookDonosimo vam recepte za dva domaća začina idealna za zimsku hranu
podeli vest:
U zimskom periodu naš organizam zahteva jaču hranu sa više začina. Međutim, zašto biste kupovali začine koji, uglavnom, sadrže emulgatore, pojačivače ukusa i aditive, kada za kratko vreme rerne ili mikrotalasne rerne možete da pripremite zdrave domaće začine.
Osim u kvalitetu, primetićete ogromnu razliku u aromi i ukusu…
Za one kojima su DOSADILI ajvar i kiseli kupus
06.09.2022
GurmanlookKo ne voli ajvar? Samo je pitanje da li više volite od dinastanih ili pečenih paprika? Blagi ili ljuti?
15.09.2022
GurmanlookOno što je bitno kod ovog recepta je to da je predlog povrća, kao i njihove količine, okviran. Svakako možete neke izbaciti, a dodati one koje više volite. U svakom slučaju ćete dobiti savršen dodatak hrani. Napravite sopstveni, unikatni miks.
Sastojci: Lovorov list, 1/2 manjeg korena celera, 1/2 manjeg luka, 2 čena belog luka, 1 manji praziluk, 2 kašičice soli, 2 kašičice kurkume, 1 kašičica šećera, 1 manji koren peršuna, malo svežeg peršunovog lišća, 3 šargarepe srednje veličine, 1 manji paškanat
Priprema: Iseckajte povrće na što sitnije kockice, pa ga poređajte u pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Sve što je potrebno je da rernu zagrejte prvo na 70 stepeni, stavite tepsiju sa povrćem u rernu i vrata rerne držite malo otvorenim da bi vlaga mogla da izlazi. Kada povrće bude izgledalo suvo i hrskavo, tada smanjite temperaturu na 50 stepeni i ostavite još sat vremena. Zatim povrće zvadite iz rerne i sameljite u blenderu, pa dodajte i list lovora. Čuvajte mešavinu u dobro zatvorenoj staklenoj teglici na suvom mestu.
Dobijena mešavina je prirodan, domaći biljni začin, u suvom stanju, spreman za upotrebu. So deluje kao konzervans, a suvo povrće ne daje mnogo prostora za kvarenje, pa ovaj začin može minimalno trajati godinu dana. Koristite ga gde god biste koristili komercijalni začin. Za početak stavljajte manje količine, jer je ukus intenzivniji.
Ovaj recept ćete znatno brže pripremiti, a idealan je za razne vrste mesa i krompirića. Sve što je potrebno su sveže biljke po vašem ukusu koje ćete sitno iseckati i u mikrotalasnoj rerni osušiti za tri minuta (ili u običnoj rerni kao u prethodnom receptu).
Predlažemo sledeću mešavinu: origano, ruzmarin, bosiljak, majčina dušica, korijander, peršun i menta
Kao i za prethodni recept, najbolje je da sami napravite svoj miks ili da posebno osušite omiljene začine i spakujete ih u nekoliko staklenih teglica. Pored toga što ćete uvek imati zdrave i ukusne začine, dobićete i odličnu dekoraciju u vašoj kuhinji.
Salata ili aromatični dodatak jelima - šta god poželite
21.09.2022
GurmanlookSalata u kojoj ćete uživati tokom cele zime
25.09.2022
GurmanlookOvaj recept će svaki specijalitet tokom zime učiniti vrhunskim kulinarskim umećem
09.09.2022
GurmanlookZa promenu - omiljena srpska zimnica, ali od zelenog paradajza
14.10.2022
GurmanlookTokom prazničnog perioda događa se da dođe do smanjenja rezerva krvi
pre 8 minuta
SrbijaČetvoro ljudi je teško ranjeno u pucnjavi na Cetinju, dok je 12 osoba stradalo
pre 12 minuta
RegionIspred Martinovićeve kuće nalaze se jake policijske snage koje obezbedjuju mesto uviđaja
pre 20 minuta
RegionSinoć je na Cetinju ubijeno 12 osoba, među kojima su i dvoje dece
pre 22 minuta
RegionTužiteljka Andrijana Nastić saopštila je kasnio sinoć da su ubistva počinjena na pet lokacija i da se izvršilac ovih zločina ubio
pre 43 minuta
RegionPovređene su četiri osobe, koje su hospitalizovane u Kliničkom centru
pre 1 sat
RegionNoćas su se telefoni Hitne pomoći usijali zbog visokog zagađenja
pre 1 sat
HronikaU Beogradu tokom dana do 10 stepeni
pre 2 sata
SrbijaVelika količina padavina i ekstremne vrućine uticale su na useve
pre 16 sati
Green WorldHrabra Nišlijka je na listi među 2.000 pacijenata koji čekaju neki organ
pre 22 sata
SudbineNjeni slatkiši osvajaju i srca i dušu, kao ukras ili slatki zalogaj, a od svojih ruku živi
pre 22 sata
ReportažaJedna Beograđanka, koja se danonoćno trudila da bakama i dekama ulepša poslednje dane, ispričala nam je neverovatne događaje
pre 23 sata
SudbineU maloj radnjici u Karađorđevoj, u 16 kvadrata stalo je sve, i ljubav i tradicija
01.01.2025
ReportažaNjena mašta ide toliko daleko da na lozničkim izlozima i prozorima nastaju najlepši novogodišnji crteži
31.12.2024
ReportažaSvog sina Nenad je poslednji put čuo 30. decembra pre tri godine
31.12.2024
SudbinePoslednjih godina je bio i pustolov, a svoje pustolovine na motoru kroz razne zemlje, delio je na svojim mrežama.
30.12.2024
Sudbine
Ostavite komentar