Nećete verovati > Misterije

Došlo je iz svemira: Misteriozna eksplozija na nebu iznad Teksasa

Snimak objavljen na Tviteru prikazuje eksploziju meteora koja se desila u nedjelju, a koju je snimio vozač putujući u svom automobilu

Autor: klix.ba

29/07/2022 > 08:43

podeli vest:

Došlo je iz svemira: Misteriozna eksplozija na nebu iznad Teksasa
Foto: Youtube PrintScreen


Skoro 600 ljudi prijavilo je kako je sjajna vatrena lopta eksplodirala iznad Teksasa u nedelju (24. jula), a neki su čak čuli zvučni udar koji ukazuje na to da su komadi meteora možda stigli do Zemlje.

Posmatrači na delu teritorije, uključujući Luizijanu, Misisipi, Oklahomu i Teksas, videli su sjajni meteor u nedjelju oko 3:26 ujutro po lokalnom vremenu, prema izveštajima Američkog meteorskog društva (AMS).

"Inicijalna kompjuterski generisana putanja pokazuje da je ova vatrena lopta ušla u atmosferu iznad Cisterna u Teksasu, a njen let završio se samo nekoliko milja zapadno od Ostina", izvestio je EarthSky o događaju.

"Nekoliko svedoka u blizini putanje leta prijavilo je da su čuli odloženi zvučni udar, što ukazuje na to da su meteoriti iz ove vatrene lopte možda preživeli vatreni prolazak kroz Zemljinu atmosferu i sada su na zemlji", dodaje se u izveštaju.

 

 

Vatrena lopta uglavnom je bila uhvaćena automatskim kamerama koje su postavljene na web stranicu AMS-a.

Informacije o potencijalnoj veličini meteora, njegovom poreklu, putu i veličini meteorita koje treba tražiti nisu bile dostupne.

Ostavite komentar