Showbizz > Celebrity

Šon Pen i Ben Stiler na ruskoj "stop listi" - TRAJNO im ZABRANJEN ULAZAK u Rusiju

Saopštenje je objavljeno posle javnog zalaganja glumaca za Ukrajinu zbog tekućeg sukoba te zemlje sa Rusijom

Autor: k1info.rs/telegraf.rs

06/09/2022 > 11:45

podeli vest:

Šon Pen i Ben Stiler na ruskoj "stop listi" - TRAJNO im ZABRANJEN ULAZAK u Rusiju
Foto: Tanjug/AP


Glumcima Šonu Penu i Benu Stileru trajno je zabranjen ulazak u Rusiju, saopštio je Kremlj u ponedeljak, prenosi Telegraf.

Pen i Stiler nalaze se na spisku sa 23 druga državljana Sjedinjenih Država kojima je nedavno onemogućen ulazak u zemlju, uključujući senatore Kirsten Sinema, Ričarda Skota, Patrika Tumija Mlađeg i Marka Kelija, kao i zamenike ministra trgovine Metjua S. Aleksroda, Dona Grejvsa, Teu Kandler i Džeremi Pelter, te ministarku trgovine Đinu Raimondo.

Zvanično saopštenje Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije glasi:

- Kao odgovor na sve veće lične sankcije Bajdenove administracije protiv ruskih državljana, protiv druge grupe osoba iz reda članova američkog Kongresa, visokim zvaničnicima, predstavnicima poslovne i stručne zajednice, kao i kulturnim ličnostima (25 ljudi), (usledila je) zabrana ulaska u Rusku Federaciju na stalnoj osnovi.

Ovo saopštenje objavljeno je posle javnog zalaganja glumaca za Ukrajinu zbog tekućeg sukoba te zemlje sa Rusijom. 

- Srećem ljude koji su pogođeni ratom i čujem kako im je promenio živote. Rat i nasilje razaraju ljude širom sveta. Niko ne bira da napusti svoje domove. Traženje sigurnosti je pravo i treba ga poštovati za svaku osobu - rekao je Stiler na svom Instagram nalogu.

Pen je, s druge strane, bio na terenu u Ukrajini i snimao dokumentarac o ruskoj vojnoj operaciji. On je prisustvovao brifinzima za štampu i sastao se sa zvaničnicima ukrajinske vlade dok je bio u zemlji.

 Kako piše "Yahoo", u aprilu je glumac rekao da razmišlja o "tome da uzme oružje protiv Rusije".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sean Penn (@seanpenn)

 

 

Ostavite komentar