Showbizz > Celebrity

Stalone mogao da UMRE zbog NEZRELOG ŠTOSA sa legendom BOKSA

Glumac je tokom sparinga zamolio Ernija Šejversa da ga udari kako ume, zbog čega se gorko pokajao

Autor: K1 info

23/09/2022 > 11:39

podeli vest:

Stalone mogao da UMRE zbog NEZRELOG ŠTOSA sa legendom BOKSA
Foto: Youtube PrintScreen


Zvezda filmova o Rokiju, Silvester Stalone, koji je postao svetski bokserski šampion na holivudskom platnu, bio je samo momak sa plakata. Motivacija u njegovim filmovima može se pronaći u svakoj bokserskoj vežbaonici.

Ali osim što je na platnu živeo bokserskim životom, glumac je u stvarnosti bio zaluđeni bokserski entuzijasta. Za svoje filmove trenirao je sa pravim borcima, i jednom prilikom se zbog toga verovatno gorko pokajao.

Tokom sparinga sa bokserkom legendom, Stalone je umalo umro. Kako se to dogodilo?

Staloneova loša procena

Bila je 1982. godina i Erni Šejvers je bio na zalasku karijere, zbog čega je odlučio da potraži drugi posao. Tako je dospeo u filmsku industriju i priključio se ekipi filma "Rocky III", u kojem je Stalone imao ulogu Rokija Balboe.

Jednog dana, tokom sparinga, Stalone je zamolio Šejversa da pokaže svoju pravu moć i snažno ga udari. Nažalost, nije prošlo kako je Stalone očekivao. Šejvers je upotrebio svoju levicu, koja mu je čak slabija.

Foto: Youtube PrintScreen

Erni Šejvers

Posle užasnog incidenta, Stalone je izjavio: - To je bilo najbliže smrti ikada!

Prema magazinu Jot Down udarac je bio toliko snažan da je primorao glumca da se odvuče do kupatila i povrati.

Šta se dogodilo sa Ernijem Šejversom?

Bivši dvostruki izazivač za titulu u teškoj kategoriji, koji se borio protiv boksera kao što su Muhamed Ali i Lari Holms, preminuo je 2. septembra ove godine, samo dan posle 78. rođendana. Legendarni fajter sahranjen je 17. septembra.

Najznačajniji trenutak njegove karijere bio je kada je izazvao Alija za svetsku titulu. Iako je Ali pobedio odlukom sudija, bio je zadivljen Šejversom.

- Erni Šejvers, čovek jači od Džordža Formana. Udara jako. On ide ka svom zenitu i sada se pitam zašto sam ga izabrao ovako kasno u svojoj karijeri. Nisam verovao da je tako dobar. Predviđao sam da će pasti oko sedme runde, ali bio je odličan. Zaista jako udara.

Kasnije je Šejvers izazvao Larija Holmsa za titulu, ali je izgubio taj meč.

 

 

Ostavite komentar