Dobrojutarnje VIKEND ĐAKONIJE: Italijanski omlet, SAVRŠEN DORUČAK za celu porodicu
Zdravo i ukusno... a to je najbolja kombinacija
02.09.2023
GurmanlookMožete ga praviti u raznim varijantama, ali ovako spremljen biće omiljen svim ukućanima
podeli vest:
Prebranac može da se sprema i sa mesom, i bez njega. Ovaj recept je bez mesa, pa je idealan i tokom posnih dana. Sočan, mekan i preukusan biće omiljeno jelo na vašoj bogatoj trpezi.
- 500g pasulja
- 3 dl ulja
- 1 kg crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 list lorbera
- aleva paprika
- mleveni biber, so
Zdravo i ukusno... a to je najbolja kombinacija
02.09.2023
GurmanlookPriprema ove đakonije je jednostavnja, pa će i one manje iskusne dame umeti da je naprave
01.09.2023
GurmanlookBeli pasulj stavite u lonac, pa prelijte hladnom vodom. Kuvajte do ključanja. Potom ga ocedite, prelijte vrelom vodom i kuvajte dok ne omekša, vodeći računa da se ne prekuva. Potom ga ocedite od vode.
Očistite crni luk i staviti ga u hladnu vodu da odstoji 10 minuta. Zatim ga isecite na tanke kolutove.
Jedan deo ulja zagrejte u šerpi i ispržiti crni luk da porumeni. Dodajte malo mlevenog bibera, aleve paprike i so po ukusu.
Uživajte u hladnom i osvežavajućem napitku sa celom porodicom
01.09.2023
GurmanlookKašica je namenjena bebironcima starijim od 6 meseci
01.09.2023
GurmanlookJednu tepsiju podmažite, pa na dno ravnomerno, stavite red pasulja, pa preko njega ispržen luk. Ovo ponavljajte dok se ne utroši pasulj i luk. Svaki red luka zalivajte preostalim uljem.
Ali pazite - posledni red mora da bude pasulj. Odozgo stavite list lorbera, dva čena belog luka (a po želji i jednu ljutu suvu papriku). Potom preko svega dobro zalijte uljem. Pecte u zagrejanoj rerni oko pola sata.
Sve te kupovne krofne sa prelivima, čokoladom, sladoledom... ne mogu da se mere s onim pravim, domaćim od kojih cela kuća zamiriše
31.08.2023
GurmanlookObradujte svoju porodicu ovim ukusnim desertom, a naročito one starije članove koji još uvek pamte ta vremena
30.08.2023
GurmanlookPreukusni, hranljivi i - laki za pripremu
29.08.2023
GurmanlookPaprika spremljena na ovaj način je lagana i može se jesi u bilo koje doba dana
27.08.2023
Gurmanlook
Ostavite komentar