Slobodno vreme > Gurmanlook

TURSKI PIDE – pica sa mlevenim mesom: BOGATO nafilovano, za prave gurmane

Neki je zovu lažna pica, neki čamac, ali je sigurno da će vam se ovaj istočnjački specijalitet svideti

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

20/10/2024 > 10:00

podeli vest:

TURSKI PIDE – pica sa mlevenim mesom: BOGATO nafilovano, za prave gurmane
Foto: Freepik.com


Ako nemate ideje šta bi spremili za nedeljni ručak, sve vam je nekako dosadilo, onda imamo pravo rešenje za vas!

Malo Turske kuhinje, i ono što je zaista pravi specijalitet i po izgledu a najviše po ukusu - lažna pica kako je neki zovu ili pide sa mlevenim mesom.

Hajde da vidimo kako se sprema.

Testo

1 šolja jogurta

kašičica i po suvog kvasca ili 1/2 pakovanja svežeg
so, kašičica šećera
oko 300-400 g brašna

Nadev:

400 g mlevenog mesa
glavica crnog luka,
čen belog
1 seckani paradajz 
1 paprika
maslinovo ulje, aleva paprika, so, biber

Malo putera za premazivanje testa

Priprema:

Zamesite glatko testo od navedenih sastojaka za testo i pokrijte krpom i ostavite da naraste, dok ne udvostruči zapreminu.

Za to vreme, propržite luk , papriku i beli luk, zatim dodajte meso i na kraju paradajz. Začinite solju, bibero, suvim začinom i alevom paprikom.

Podelite testo na tri dela i razvaljajte svaki deo duguljasto, otprilike 18x8cm. Nadev stavite, takođe duguljasto, po sredini, a ivice testa dižite i oblikujte, tako da liči na čamac. Pecite u rereni na 200 stepeni oko 15 -20 min. Kad izvadite iz rerene premažite ivice testa puterom.

Pide može da se pravi i sa drugim nadevima, pavlakom i kačkavaljem, jajima, sirom …

Prijatno vam bilo! I uživajte sa porodicom jer to je najvažnije...

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar