Ovo niste znali: Tajna HRSKAVE i UKUSNE pohovane piletine
Klasično jelo koje nikada ne izlazi iz mode, ali pravi izazov je postići onu savršenu hrskavost
21.10.2024
GurmanlookAvionom je došao iz Gracelanda u Denver u restoran da bi ga jeo
podeli vest:
ELVIS Prisli, jedna je od najuticajnijih kulturnih ikona 20. veka, imao je turbulentan život, a poznat je bio po neobičnim i često nezdravim prehrambenim navikama.
Njegova ishrana odražavala je ljubav prema bogatoj, kaloričnoj i tradicionalnoj južnjačkoj hrani, kao što su pržena piletina, pire krompir i grah s rebarcima i slaninom.
Sendvič od skoro 1000 kalorija
Jedno od najpoznatijih jela koje je Elvis voleo bio je sendvič sa maslacem od kikirikija, bananama i slaninom. Veruje se da je ovu kombinaciju prvi put probao tokom jedne od svojih turneja, a sendvič je postao popularan u 1970-im. Ovaj kalorični sendvič spoj je jakih ukusa, koji je Elvisa oduševljavao, te je poznato da ga je često naručivao.
Klasično jelo koje nikada ne izlazi iz mode, ali pravi izazov je postići onu savršenu hrskavost
21.10.2024
GurmanlookMiris i ukus koji osvaja, vraća u detinjstvo a sladi dušu...
18.10.2024
GurmanlookPostoji priča da je jednom čak privatnim avionom otputovao iz Gracelanda u Denver samo kako bi probao sendvič poznat kao "Fool's Gold Loaf" iz Glady's Dinera. Taj sendvič bio je sličan Elvisovom, ali je uključivao ceo hleb punjen kikiriki maslacem, želeom i slaninom, sa ukupno oko 8000 kalorija. Elvisov sendvič, s druge strane, bio je nešto "lakši", sa između 700 i 1000 kalorija po porciji, zavisno od količine maslaca i slanine.
Potrebni sastojci
Za pripremu ovog sendviča koristi se:
beli tostirani hleb
maslac od kikirikija (gusto premazan na tost)
banane (obične zrele ili pržene ili pire od banana)
pržena slanina
maslac (za pečenje hleba, što mu daje dodatnu masnoću i hrskavost)
Kako se priprema
Prvo, u tiganju pržite slaninu dok ne postane hrskava, a zatim je stavite na papirni ubrus da upije višak masnoće. Jednu stranu hleba obilno premažite maslacem od kikirikija, zatim na jednu šnitu dodajte banane. Preko banane posložite slaninu, spojite sa drugom šnitom hleba i tostirajte na malo maslaca. Za dodatnu hrskavost, maslacem premažite i šnite hleba.
BONUS VIDEO:
Naša tradicionalna kuhinja itekako ima šta da ponudi ljubiteljima slatkiša
17.10.2024
GurmanlookNekoliko jednostavnih trikova i saveta učiniće vas majstorom u kuhinji
17.10.2024
GurmanlookJedna se ne uzima, dve najmanje, a sa trećom je pravi merak i uživanje u slasti testa
16.10.2024
GurmanlookAko želite da na sto iznesete jelo koje miriše na Italiju, a ukusom mami svakog gosta, ovo je pravi izbor
16.10.2024
Gurmanlook
Ostavite komentar