LAZANJE sa mlevenim mesom: Slojevi sreće za svaki zalogaj!
Ako želite da na sto iznesete jelo koje miriše na Italiju, a ukusom mami svakog gosta, ovo je pravi izbor
16.10.2024
GurmanlookNekoliko jednostavnih trikova i saveta učiniće vas majstorom u kuhinji
podeli vest:
Pečenje mesa u tiganju ponekad može delovati kao ozbiljna kulinarska akrobacija. Svi smo bar jednom izvukli komad mesa koji je tvrd i suv, umesto da je sočan i pun ukusa. Srećom, postoji nekoliko jednostavnih trikova i saveta kako da svaki put postignete savršen rezultat. Evo male škole sočnog mesa – jer, kako kažu, ljubav ulazi na usta!
Ako želite da na sto iznesete jelo koje miriše na Italiju, a ukusom mami svakog gosta, ovo je pravi izbor
16.10.2024
GurmanlookKlinički znaci nakon akutnog i hroničnog izlaganja formetanatu kod pacova bili su smanjena telesna težina
02.10.2024
Vesti1. Birajte pravo meso
Za sočno pečenje, važno je odabrati odgovarajući komad. Svinjski vrat, pileći batak, biftek ili teleći kotlet odlični su kandidati za tiganj jer sadrže više masnoće, koja pomaže u zadržavanju sočnosti. Izbegavajte suvlje delove, poput pilećih prsa, osim ako ih prethodno ne marinirate.
2. Meso mora biti na sobnoj temperaturi
Ako meso pečete direktno iz frižidera, spolja će se prepeći pre nego što se unutra dovoljno zagreje. Uvek ga izvadite najmanje 30 minuta pre pečenja, kako bi postiglo sobnu temperaturu.
3. Dobro osušite meso pre pečenja
Kuhinjski papir je vaš saveznik! Suvo meso stvara zlatno-smeđu koricu koja zadržava vlagu unutra. Ako meso pečete vlažno, para će onemogućiti formiranje hrskave spoljašnjosti.
4. Tiganj mora biti vreo
Zagrejte tiganj dok ne postane „kao lav“ – masnoća (ulje ili maslac) treba da se zacakli. Vreo tiganj će stvoriti onu čarobnu koricu na mesu, koja sprečava da sokovi iscure tokom pečenja.
Jedna se ne uzima, dve najmanje, a sa trećom je pravi merak i uživanje u slasti testa
16.10.2024
GurmanlookBilo da je to mirisni domaći hleb iz rerne, lepinja sa ćevapima, bez njega ne možemo
16.10.2024
Gurmanlook5. Ne pretrpavajte tiganj
Meso voli prostor! Ako nagurate previše komada u tiganj, temperatura će pasti i meso će početi da se kuva umesto da se peče. Pečenje u serijama daje mnogo bolje rezultate.
6. Okrenite samo jednom
Vežbajte strpljenje! Jedan okret je dovoljan – ne igrajte se previše sa mesom u tiganju, jer svaki kontakt s alatom može poremetiti proces karamelizacije i otpuštanje sokova.
7. Dodajte masnoću i arome pri kraju
U poslednjim minutima pečenja ubacite komad maslaca, beli luk ili grančicu timijana u tiganj. Prelijte meso tom aromatičnom masnoćom dok se topi, i dobićete sočnost uz bogat, slojevit ukus.
8. Ostavite meso da „odmori“
Nakon pečenja, meso ostavite da odstoji nekoliko minuta pre sečenja. Ovo omogućava da se sokovi preraspodele unutar mesa, pa neće iscuriti pri prvom rezu.
Zaključak: Čarolija je u detaljima
Savršeno sočno meso nije nauka već umetnost! Prava temperatura, dovoljno vremena za odmor i malo ljubavi – i svaki komad će biti mekan i ukusan. Pa sledeći put kad neko kaže „Bilo je tvrdo“, samo se nasmešite i poslužite im ovaj vodič. Kladimo se da će promisliti dva puta pre nego što opet komentarišu vašu kuhinju!
BONUS VIDEO:
Kada ih jedemo, setimo se svega lepog iz detinjstva a posebno kako ližemo fil sa varjače, pa zar ima šta slađe...
15.10.2024
GurmanlookIde vikend, a zna se da je najbolji ručak kada ima mesa, a uz to je i slatko - kao med
12.10.2024
GurmanlookLako se priprema, recept je jednostavan, a potpuno je zdrava
18.09.2024
GurmanlookJelo koje je savršeno za svaki dan, a priprema ne iziskuje mnogo truda.
15.10.2024
GurmanlookU karijeri koja je trajala više od 60 godina ostvarila je na stotine značajnih uloga, a svi je pamte kao veliku umetnicu raskošnog talenta
14.10.2024
SudbineStarinu Petra Ćirovića iz novovaroškog sela Negbina Srbija je upoznala pre nekoliko godina, kao jednog vitalnog planinca
pre 5 sati
SudbineNa društvenim mrežama masovno se deli Minina objava koja nosi snažnu poruku
pre 10 sati
SudbineNažalost, zbog gustog dima, spasenje nije bilo moguće
16.10.2024
SudbineVlast i magija su dve najveće misterije savremenog doba, a mnogi su ubeđeni da veliki lideri, svoj uspeh duguju natprirodnim silama
16.10.2024
SudbineMedicinski tim pokušao je da je oživi, ali je na kraju morao konstatovati smrt
16.10.2024
SudbineOn je pronašao svoj način kako da saseče troškove grejanja na koje neki mesečno daju koliko on za celu zimu
16.10.2024
BiznisSnimci sa ovom prevarom šire se društvenim mrežama
15.10.2024
BiznisNjihov nestanak porodica je prijavila policiji u petak
pre 10 minuta
SrbijaAdvokatica porodice ubijene Adriane Dukić traži saslušanje razredne 7/2 Dragane Tomić u ovom parničnom postupku
pre 34 minuta
HronikaBivši predsednik Donald Tramp nije bio u svojoj višespratnici
pre 1 sat
SvetTog dana kada je devojčica nestala otac se veoma čudno ponašao
pre 1 sat
RegionKristofer Hil će odgovarati na pitanja koja su vezana za sve aktuelne teme
pre 1 sat
PolitikaDeca su nakon incidenta bila uplašena i u šoku
pre 1 sat
SrbijaPretpostavlja se da je uzrok saobraćajni udes
pre 2 sata
BeogradZa njim je raspisanoviše Interpolovih poternica
pre 2 sata
HronikaNjihov nestanak porodica je prijavila policiji u petak
pre 10 minuta
SrbijaAleksandra je i poslednja devojčica koja nam se smešila sa kutije najpoznatijeg keksa na ovim prostorima
pre 4 sata
ZanimljivostiTri povređene osobe prevezene su u bolnicu.
pre 2 sata
HronikaOsvajač 24 grend slem pehara je rekao da u dubini duše veruje da može i do 25. trofeja
pre 4 sata
TenisStarinu Petra Ćirovića iz novovaroškog sela Negbina Srbija je upoznala pre nekoliko godina, kao jednog vitalnog planinca
pre 5 sati
SudbineNa društvenim mrežama masovno se deli Minina objava koja nosi snažnu poruku
pre 10 sati
Sudbine
Ostavite komentar