Mmm, to je mezetluk! Predlozi PREDJELA koji će oduševiti vaše goste
Sezona slava lagano počinje, zato na vreme osmislite šta ćete pripremiti
23.10.2024
GurmanlookOvaj jednostavan, ali ukusan recept pretvara vikend jelo u pravo kulinarsko zadovoljstvo
podeli vest:
Dragi čitaoci, da li tražite savršen prilog koji će oduševiti vašu porodicu i goste? Hrskavi krompir iz rerne sa prezlama je upravo ono što vam treba!
Ovaj jednostavan, ali ukusan recept pretvara običan krompir u pravo kulinarsko zadovoljstvo. U nastavku pročitajte kako pripremiti ovo jelo koje će postati stalni gost na vašem stolu.
Foto: Freepik.com
Sastojci
1 kg krompira
100 g prezli
50 g parmezana (po želji)
3 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka (sitno seckana ili protisnuta)
So i biber po ukusu
Svež ili sušen peršun za dekoraciju
Priprema
Korak 1: Priprema krompira
Pranje i Ljuštenje: Operite krompir i oljuštite ga, a zatim ga isecite na kriške ili kockice, prema vašoj želji.
Blanširanje: Stavite krompir u lonac sa posoljenom ključalom vodom i kuvajte 5 minuta. Ovo će pomoći da krompir postane mekši iznutra, dok će spolja ostati hrskav.
Korak 2: Priprema prezli
Prezle: U velikoj činiji pomešajte prezle, parmezan, sitno seckani beli luk, so, biber i malo seckanog peršuna.
Dodavanje Ulja: Dodajte maslinovo ulje u mešavinu prezli i dobro izmešajte da se svi sastojci ravnomerno rasporede.
Korak 3: Premazivanje krompira
Premazivanje: Uvaljajte blanširane krompire u mešavinu prezli, pazeći da svaki komad bude dobro obložen.
Ređanje na Pleh: Ređajte krompire na pleh obložen papirom za pečenje. Pokušajte da krompiri ne dodiruju jedan drugog kako bi se ravnomerno ispekli.
Sezona slava lagano počinje, zato na vreme osmislite šta ćete pripremiti
23.10.2024
GurmanlookTajna uspeha leži u nekoliko jednostavnih trikova koji će vam pomoći da dobijete savršenu koricu
23.10.2024
GurmanlookKorak 4: Pečenje
Pečenje: Pecite krompire u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C (oko 400°F) 25-30 minuta, ili dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi. Povremeno ih promešajte kako bi se ravnomerno ispekli sa svih strana.
Korak 5: Služenje
Služenje: Gotove krompire pospite dodatnim seckanim peršunom za svežinu i boju. Poslužite ih kao prilog uz omiljeno meso, ribu ili povrće, ili kao samostalan snack sa omiljenim sosom.
Saveti za pripremu
Varijacije ukusa: Dodajte različite začine poput paprike, kumina ili italijanskog začina u mešavinu prezli za različite ukuse.
Zamena sastojaka: Umesto maslinovog ulja možete koristiti istopljeni maslac za bogatiji ukus.
Hrskavost: Za dodatnu hrskavost, nakon blanširanja, krompire osušite kuhinjskom krpom pre nego što ih uvaljate u prezle.
Da rezimiramo:
Hrskavi krompir iz rerne sa prezlama je savršen prilog koji će oduševiti vaše ukućane i goste. Jednostavan je za pripremu, a ukus mu je fantastičan. Isprobajte ovaj recept već ovog vikenda i uživajte u svakom zalogaju! Prijatno!
Nadamo se da ćete uživati u pripremi i degustaciji ovog jela. Javite nam vaše utiske i eventualne varijacije koje ste probali!
Nemojte ga bacati, jer od njega možete napraviti sasvim novo i preukusno jelo ili predjelo
21.10.2024
GurmanlookKlasično jelo koje nikada ne izlazi iz mode, ali pravi izazov je postići onu savršenu hrskavost
21.10.2024
GurmanlookMiris i ukus koji osvaja, vraća u detinjstvo a sladi dušu...
18.10.2024
GurmanlookUkoliko ne znate šta biste spremili, evo sjajnog predloga za jelo koje ne ostavlja nikoga ravnodušnim
18.10.2024
Gurmanlook
Ostavite komentar