TVRDE GALETE moje bake, pamte se po mirisu i ukusu!
Ako ste odrastali na Balkanu, sigurno se sećate onih starih, tvrdih galeta
24.10.2024
Gurmanlookpodeli vest:
Najbolji su domaći kolači i nema tu spora.
A oblandu starinsku nema ko ne voli. Rado jedemo i rado se sećamo kako su naše bake prirpemale ovu oblandu sa mlekom.
Ide sezona proslava i slava, pa ćemo vam dati nekoliko saveta domaćih receptura za kolače.
Ako ste odrastali na Balkanu, sigurno se sećate onih starih, tvrdih galeta
24.10.2024
GurmanlookMože biti poslužen kao prilog, glavno jelo ili dodatak uz meso i pirinač
24.10.2024
GurmanlookSastojci:
Pakovanje oblandi
1, 5 l mleka
700 g šećera
3 štangle čokolade
pola margarina
300 g mlevenog keksa
250 mlevenih oraha
Glazura
150 čokolade
3 kašike ulja
Sezona slava lagano počinje, zato na vreme osmislite šta ćete pripremiti
23.10.2024
GurmanlookTajna uspeha leži u nekoliko jednostavnih trikova koji će vam pomoći da dobijete savršenu koricu
23.10.2024
GurmanlookPriprema:
U šerpu staviti mleko i šećer, to kuvati dok ne počne da dobija karamel boju i da se zgušnjava. Zatim dodati čokoladu, margarin, sačekati da se prokuva i sjedini i kada se masa stabilizuje, smaći sa šporeta, dodati keks i orahe i sve zajedno izmešati.
Ostaviti malo da se prohladi i filovati jednu po jednu oblandu. Treba blago pritisnuti poslednju koru odozgo. Preko toga ide glazura od čokolade. Najbolje servirati obladnu dutradan kada se strdne čokolada.
BONUS VIDEO:
Nemojte ga bacati, jer od njega možete napraviti sasvim novo i preukusno jelo ili predjelo
21.10.2024
GurmanlookMiris i ukus koji osvaja, vraća u detinjstvo a sladi dušu...
18.10.2024
GurmanlookUkoliko ne znate šta biste spremili, evo sjajnog predloga za jelo koje ne ostavlja nikoga ravnodušnim
18.10.2024
GurmanlookNaša tradicionalna kuhinja itekako ima šta da ponudi ljubiteljima slatkiša
17.10.2024
Gurmanlook
Ostavite komentar