Slobodno vreme > Gurmanlook

Domaće je najbolje: OBLANDA SA MLEKOM za slatki užitak

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

24/10/2024 > 14:30

podeli vest:

Domaće je najbolje: OBLANDA SA MLEKOM za slatki užitak
Foto: Privatna arhiva


Najbolji su domaći kolači i nema tu spora.

A oblandu starinsku nema ko ne voli. Rado jedemo i rado se sećamo kako su naše bake prirpemale ovu oblandu sa mlekom.

Ide sezona proslava i slava, pa ćemo vam dati nekoliko saveta domaćih receptura za kolače.

Sastojci:

Pakovanje oblandi

1, 5 l mleka

700 g šećera

3 štangle čokolade

pola margarina

300 g mlevenog keksa

250 mlevenih oraha

Glazura

150 čokolade

3 kašike ulja

Priprema:

U šerpu staviti mleko i šećer, to kuvati dok ne počne da dobija karamel boju i da se zgušnjava. Zatim dodati čokoladu, margarin, sačekati da se prokuva i sjedini i kada se masa stabilizuje, smaći sa šporeta, dodati keks i orahe i sve zajedno izmešati.

Ostaviti malo da se prohladi i filovati jednu po jednu oblandu. Treba blago pritisnuti poslednju koru odozgo. Preko toga ide glazura od čokolade. Najbolje servirati obladnu dutradan kada se strdne čokolada.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar