SIGURNO NISTE PROBALI: Najbolja domaća marmelada od mandarina ili pomorandži
Ako želite da probate nešto novo a slatko, ovo je pravi izbor koji će vas osvežiti i zasladiti
pre 18 sati
GurmanlookOvo jelo je idealno kao prilog, a ponekad i kao glavno jelo, zbog bogatog ukusa i teksture
podeli vest:
Gratinirani krompir je klasik francuske kuhinje koji je brzo postao omiljeni dodatak uz meso, ribu ili kao glavno jelo. Sa svojim kremastim slojevima i zlatnom, hrskavom koricom, ovo jelo pruža savršenu kombinaciju tekstura i ukusa.
Evo kako možete napraviti savršeno gratinirani krompir uz jednostavan recept. Ovo jelo je idealno kao prilog, a ponekad i kao glavno jelo, zbog bogatog ukusa i teksture.
Sastojci:
1 kg krompira, oguljenog i isečenog na tanke kriške
2 čena belog luka, sitno iseckana
300 ml pavlake za kuvanje (ili mleka po želji za lakšu verziju)
100 g narendanog kačkavalja ili parmezana
50 g maslaca
So, biber i muškatni oraščić po ukusu.
Ako želite da probate nešto novo a slatko, ovo je pravi izbor koji će vas osvežiti i zasladiti
pre 18 sati
GurmanlookPriprema domaćih eklera je lakša nego što mislite
01.11.2024
GurmanlookPriprema:
Pripremite rernu – Zagrejte rernu na 180°C.
Pripremite krompir – U šerpi, stavite krompir, pavlaku za kuvanje, beli luk, malo soli, bibera i prstohvat muškatnog oraščića. Kuvajte na srednjoj vatri dok krompir ne omekša, ali pazite da se ne prekuva.
Složite u pleh – Maslacem premažite pleh za pečenje, pa složite krompir u slojevima, ravnomerno prelijevajući pavlakom iz šerpe.
Dodajte sir – Ravnomerno pospite narendanim kačkavaljem ili parmezanom.
Pecite – Stavite u rernu i pecite oko 30-40 minuta, dok krompir ne dobije zlatnu, hrskavu koricu.
Saveti:
Dodaci: Za dodatni ukus, možete dodati svež ili sušeni timijan ili malo crvenog luka.
Za hrskavu koricu: Na kraju pečenja, uključite opciju gornjeg grejanja (grila) na nekoliko minuta.
Ovaj recept daje kremasto, bogato jelo koje je savršeno za hladnije dane. Uživajte u svakom sloju kremastog, ukusnog krompira sa toplom i hrskavom koricom!
BONUS VIDEO:
Briga nas za kilograme i sve, važno je da uživamo u životu i u krofnama
01.11.2024
GurmanlookVikend je tu pred vratima, svima nam treba jedan predah od svega uz naravno, jednu domaću supicu sa knedlama
01.11.2024
GurmanlookAko imate volje, pa uz to i sastojke, koje hladno pivo ili rakiju, pa vi imate sve što je potrebno na nedeljno uživanje
03.11.2024
GurmanlookMusaka od kiselog kupusa je nešto što ćete obožavati
02.11.2024
GurmanlookVeć sada se postavlja pitanje koliko dugo ćemo čekati na proglašenje pobednika izbora
pre 10 minuta
SvetNakon što je dva puta ubo sebe u stomak, nasrnuo je na ženu
pre 10 minuta
HronikaNadzor nad pacijentima je 24 sata i svi se bore za njihove živote
pre 17 minuta
SrbijaSlonovi i magarci i dalje žive u političkoj paradi
pre 20 minuta
SvetDetaljan spisak isključenja struje u Beogradu za 5. novembar
pre 44 minuta
BeogradZločin u Inđiji odigrao se sinoć nešto posle 17 sati u Ulici vojvode Stepe
pre 1 sat
HronikaBirališta se otvaraju od 6.00 do 8.00 sati ujutru po lokalnom vremenu zavisno od vremenske zone, a zatvaraju od 18 do 21 sat
pre 1 sat
SvetIzvode se radovi u zoni ulaska u okretnicu "Omladinski stadion"
pre 1 sat
BeogradNakon prikazane dve epizode serije "Sablja" i ovaj slučaj je ponovo došao u žižu javnosti
pre 21 sat
SudbineNapisao je poznata i velika dela poput "Senki na zidu", "Sudbina i komentari"...
pre 21 sat
SudbineOna je tu da nas podseti da ne smemo biti lenji i pronalaziti izgovore za sopstvene neuspehe, jer - sve se može
03.11.2024
SudbineSarađivao je sa brojnim estradnim ličnostima.
01.11.2024
SudbineSpecijalizaciju iz psihijatrije završila je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu 1996. godine
01.11.2024
SudbineRešenje joj je ponudila majka, koja joj je predložila crkveni hor za početak, otrila je monahinja u emisiji "Ako progovorim"
30.10.2024
SudbineTalentovana zvezda je 2002. godine otkrila da joj je dijagnostikovana hronična bolest
29.10.2024
Sudbine
Ostavite komentar