KAKO SE PRAVI CRNAC BEZ JAJA: Neverovatno ukusna poslastica zanimljivog imena!
Sa dozom humora, ali zaista jeste tako, ovaj kolač je sladak i ukusan a nema puno sastojaka
30.10.2024
GurmanlookAko imate volje, pa uz to i sastojke, koje hladno pivo ili rakiju, pa vi imate sve što je potrebno na nedeljno uživanje
podeli vest:
Nedelja je dan odmora, i nema razloga zašto ne bi ste spremili šta - gulaš! Ako imate volje, pa uz to i sastojke, koje hladno pivo ili rakiju, pa vi imate sve što je potrebno na nedeljno uživanje započne.
Bilo da ga pravite sami ili u društvu, (a uvek je bolje u društvu) gulaš je jelo koje voli i staro i mlado.
Zato se prepustite uživanju sa porodicom i prijateljima i - uživajte!
Foto: Shutterstock
Gulaš iz kazančeta
Sastojci:
1,5 kg junećeg mesa (ramstek, but ili plećka), isečenog na kocke
2 glavice crnog luka, sitno iseckane
3 češnja belog luka, sitno iseckana
2 šargarepe, iseckane na kolutove
2 paprike (zelena i crvena), iseckane na kockice
2 krompira, isečena na kocke
2 paradajza, isečena na kockice
2 kašike slatke aleve paprike
1 kašičica mlevene ljute paprike (opciono, za ljubitelje začinjenijeg ukusa)
1 lovorov list
So i biber po ukusu
2 kašike ulja
1 litar goveđeg ili povrtnog temeljca
Sveži peršun (za posipanje)
Način pripreme:
U kotliću zagrejte ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno iseckan crni i beli luk i pržite ih dok ne postanu staklasti i blago zlatni.
Dodajte isečeno meso i pržite ga dok ne dobije lepu smeđu boju sa svih strana. To će mu dati dodatnu aromu i ukus.
Kada je meso dobro proprženo, dodajte slatku alevu papriku i mlevenu ljutu papriku (opciono). Promešajte da se začini sjedine sa mesom.
Dodajte iseckane šargarepe, paprike i krompir. Nastavite pržiti nekoliko minuta kako bi povrće omekšalo.
Sipajte goveđi ili povrtni temeljac preko mesa i povrća, dodajte lovorov list i dobro promešajte. Smanjite vatru na nisku i poklopite kotlić.
Sa dozom humora, ali zaista jeste tako, ovaj kolač je sladak i ukusan a nema puno sastojaka
30.10.2024
GurmanlookNaše bake znale su tajne dobre turšije...
30.10.2024
GurmanlookOstavite gulaš da se lagano krčka na niskoj temperaturi oko 2 do 3 sata, ili dok meso ne postane mekano i sočno. Povremeno promešajte i proverite da li je potrebno dodati malo vode ako se tečnost previše smanji.
Kada je gulaš gotov, posolite i pobiberite po ukusu. Ukrasite svežim peršunom i poslužite toplo.
Eto, ljudi, ne znamo da li je potrebno da se išta dalje kaže sem da je samo potrebno zaleći u hladovinu dok se krčka gulaš, a ko voli može da ispeče na roštilju koju tortilju za decu.
Prijatno!
Kako vi provodite nedelju?
Pišite nam u komentaru!
BONUS VIDEO:
Jedno od najukusnijih i najzdravijih jela koje možete pripremiti kod kuće
30.10.2024
GurmanlookJednog od najpoznatijih kuvara sa ovih prostora možete gledati u emisiji "Sofra", svakog dana u 14 časova na K1 televiziji
29.10.2024
SofraKada ne možete da ga pijete, vi ga namažite
29.10.2024
GurmanlookJednog od najpoznatijih kuvara sa ovih prostora možete gledati u emisiji "Sofra", svakog dana u 14 časova na K1 televiziji
29.10.2024
Sofra
Ostavite komentar