KUVANO ŽITO ILI PANAIJA: Recept kao iz mamine kuhinje
Žito, kao simbol večnog života i nade, priprema se sa posebnom pažnjom i ljubavlju
pre 20 sati
GurmanlookZa kuvanje, najčešće se koristi kombinacija nekoliko vrsta ribe
podeli vest:
Riblja čorba zauzima posebno mesto na trpezi u mnogim domaćinstvima, posebno u hladnijim danima kada topla i ukusna čorba greje dušu i telo. Da bi se dobio pravi, bogat ukus, najčešće se koristi kombinacija nekoliko vrsta ribe, sveža paprika i odgovarajuća začinska osnova.
Ovaj recept je korak-po-korak vodič koji će vam pomoći da napravite savršenu riblju čorbu, idealnu za okupljanja i praznike.
Sastojci:
Za bogatu riblju čorbu sa više vrsta ribe, biće vam potrebno:
500 g ribe (najbolje je kombinovati vrste poput šarana, soma i štuke za puni ukus)
Priprema:
Pripremite ribu: Očistite i operite ribu, zatim je isecite na komade srednje veličine. Po želji, možete odstraniti glave, ali za dodatnu punoću i aromu, preporučuje se da i one budu deo čorbe.
Pržite povrće: U velikom loncu, na malo ulja, propržite sitno seckani crni luk dok ne omekša. Dodajte beli luk, paprike isečene na trakice i šargarepu na kolutove. Pržite dok povrće ne postane mekano i mirisno.
Dodajte paradajz i začine: U lonac dodajte paradajz isečen na kockice i nastavite da mešate. Dodajte slatku i ljutu papriku, lovorov list, so i biber, te sve zajedno kuvajte par minuta dok paradajz ne omekša i ne počne da pušta sok.
Složite ribu i prelijte bujonom: Na povrće dodajte komade ribe i lagano prelijte bujonom ili vodom. Ako koristite vino, dodajte ga u ovoj fazi za dodatnu aromu. Dovedite sve do ključanja, a zatim smanjite vatru i ostavite da se čorba lagano krčka oko 30-40 minuta.
Žito, kao simbol večnog života i nade, priprema se sa posebnom pažnjom i ljubavlju
pre 20 sati
GurmanlookJednostavan recept za rolat ne zahteva puno vremena, a rezultat je predivno dekorativan i ukusan
pre 23 sata
GurmanlookDodavanje peršuna i finalni ukus: Pred kraj kuvanja, dodajte svež peršun i proverite ukus. Po potrebi dosolite ili dodajte još bibera. Ovaj finalni korak dodaje svežinu i doprinosi punom ukusu čorbe.
Serviranje: Riblju čorbu poslužite vruću, uz domaći hleb ili kukuruznu projicu. Komadi ribe mogu se vaditi posebno i poslužiti sa strane, uz limun za dodatni ukus.
Tajne savršene riblje čorbe
Kombinacija različitih vrsta ribe daje dubinu ukusa, dok povrće poput paprike i paradajza doprinosi prirodnoj slasti. Lovorov list i beli luk su ključni začini koji zaokružuju ovaj specijalitet. Takođe, vino doprinosi suptilnom mirisu i blagom kiselkastom ukusu koji čorbi daje jedinstven karakter.
Pripremljena na ovaj način, riblja čorba će zadovoljiti i najzahtevnije gurmane i biti pravi hit na svakom slavlju.
BONUS VIDEO:
Idealan izbor za sve one koji žele danas nešto laganiji ali sočniji obrok
06.11.2024
GurmanlookOvo jelo je idealno kao prilog, a ponekad i kao glavno jelo, zbog bogatog ukusa i teksture
05.11.2024
GurmanlookAko želite da probate nešto novo a slatko, ovo je pravi izbor koji će vas osvežiti i zasladiti
04.11.2024
GurmanlookPriprema domaćih eklera je lakša nego što mislite
01.11.2024
GurmanlookPredsednik Vlade Republike Srbije je prokomentarisao proteste, ostavku Gorana Vesića i svoje političke protivnike.
pre 22 minuta
PolitikaAerodromska pista u Beranama je zabranjena za saobraćaj
pre 30 minuta
Region"Porodice su pristale na psihološku pomoć, ovo već traje. Drže se zajedno i složni su“, zaključila je Turkulov.
pre 1 sat
HronikaOčekujem da će se građani naše države ponovno posvetiti jedni drugima, rekla je buduća prva dama
pre 1 sat
SvetŠolc je najavio da će zatražiti da se 15. januara u Bundestagu glasa o poverenju vladi i dodao da bi novi izbori mogli da se održe do marta
pre 1 sat
SvetNajugroženije su bile osube s visokim pritiskom
pre 2 sata
BeogradPotres je registrovan u 01 sat i 20 minuta
pre 2 sata
RegionNjena smrt predstavlja veliki gubitak kako za akademsku zajednicu, tako i za književni svet.
pre 11 sati
SudbineOstaće upamćena po zanimljivim prilozima i reportažama
05.11.2024
SudbineNeke od njenih emisija su nagrađene prestižnim nagradama na domaćim i međunarodnim festivalima
05.11.2024
SudbineSlužeći se samo svojim instinktom, nasumično su hodale tražeći izlaz, ali jedan pogrešan korak vodio ih je pravo u pakao
05.11.2024
SudbineNakon prikazane dve epizode serije "Sablja" i ovaj slučaj je ponovo došao u žižu javnosti
04.11.2024
SudbineNapisao je poznata i velika dela poput "Senki na zidu", "Sudbina i komentari"...
04.11.2024
SudbineOna je tu da nas podseti da ne smemo biti lenji i pronalaziti izgovore za sopstvene neuspehe, jer - sve se može
03.11.2024
Sudbine
Ostavite komentar