DUBAI TORTA – SLATKI HIT KOJI OSVAJA REGION Evo originalnog recepta
Ova raskošna torta oduševljava kombinacijom bogatih ukusa i luksuznog izgleda
20.01.2025
GurmanlookNjihova priprema je jednostavna, a rezultat neodoljiv
podeli vest:
Cimet rolnice su prava poslastica kojoj je teško odoleti. Mekane, mirisne i slasne, one su savršen izbor za doručak, popodnevnu užinu ili desert uz šolju kafe. Njihova priprema je jednostavna, a rezultat neodoljiv!
Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za testo:
500 g brašna
7 g suvog kvasca
250 ml toplog mleka
75 g šećera
75 g maslaca (otopljenog)
1 jaje
Prstohvat soli
Za fil:
100 g smeđeg šećera
2 kašičice cimeta
75 g maslaca (omekšalog)
Za preliv:
100 g krem sira
50 g maslaca
100 g šećera u prahu
1 kašičica vanilin šećera
Ova raskošna torta oduševljava kombinacijom bogatih ukusa i luksuznog izgleda
20.01.2025
GurmanlookIdealan roštilj sa prijateljima ili kao zdrav obrok nakon napornog dana
20.01.2025
GurmanlookPriprema:
Pravljenje testa: U toplom mleku rastopiti kvasac sa malo šećera i ostaviti da nadođe. U posudu sipati brašno, dodati šećer, so, otopljeni maslac i jaje, pa dodati nadošli kvasac. Mesiti dok se ne dobije glatko testo i ostaviti da naraste oko sat vremena.
Priprema fila: Pomešati omekšali maslac, smeđi šećer i cimet dok se ne dobije homogena smesa.
Oblikovanje rolnica: Testo razviti na pobrašnjenoj površini u pravougaoni oblik, premazati filom i uviti u rolat. Seći na kriške širine oko 3 cm i ređati u podmazan pleh.
Pečenje: Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta, dok ne porumene.
Priprema preliva: Umutiti krem sir, maslac, šećer u prahu i vanilin šećer dok se ne dobije glatka smesa. Preliti rolnice dok su još tople.
Pripremite se za ukusno i mekano jelo koje ne zahteva mnogo truda, ali ostavlja snažan utisak
14.01.2025
GurmanlookJedan od najvažnijih običaja ovog dana je priprema vasilice, obrednog kolača koji simbolizuje sreću, zdravlje i blagostanje
13.01.2025
TradicijaSaveti za savršene cimet rolnice:
Testo možete ostaviti u frižideru preko noći za još bogatiji ukus.
Za dodatni užitak, pre pečenja možete dodati seckane orahe ili suvo grožđe u fil.
Uživajte u toplim i mirisnim cimet rolnicama koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!
BONUS VIDEO:
Sočna, aromatična i jednostavna za pripremu
10.01.2025
GurmanlookEvo nekoliko saveta kako da pravilno skladištite hranu nakon prazničnog uživanja
09.01.2025
GurmanlookOva pica se razlikuje po osnovi, jer umesto klasičnog testa koristi tortilju ili integralni hleb
09.01.2025
GurmanlookIdealna je za sve koji žele da započnu dan na lagan i hranljiv način
08.01.2025
Gurmanlook
Ostavite komentar