Slobodno vreme > Gurmanlook

CIMET ROLNICE KOJE OBOŽAVAMO Mirisna poslastica koja nikada ne izlazi iz mode

Njihova priprema je jednostavna, a rezultat neodoljiv

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

20/01/2025 > 13:33

podeli vest:

CIMET ROLNICE KOJE OBOŽAVAMO Mirisna poslastica koja nikada ne izlazi iz mode
Foto: Freepik.com


Cimet rolnice su prava poslastica kojoj je teško odoleti. Mekane, mirisne i slasne, one su savršen izbor za doručak, popodnevnu užinu ili desert uz šolju kafe. Njihova priprema je jednostavna, a rezultat neodoljiv!

Foto: Shutterstock

 

Sastojci:

Za testo:

500 g brašna

7 g suvog kvasca

250 ml toplog mleka

75 g šećera

75 g maslaca (otopljenog)

1 jaje

Prstohvat soli

Za fil:

100 g smeđeg šećera

2 kašičice cimeta

75 g maslaca (omekšalog)

Za preliv:

100 g krem sira

50 g maslaca

100 g šećera u prahu

1 kašičica vanilin šećera

Priprema:

Pravljenje testa: U toplom mleku rastopiti kvasac sa malo šećera i ostaviti da nadođe. U posudu sipati brašno, dodati šećer, so, otopljeni maslac i jaje, pa dodati nadošli kvasac. Mesiti dok se ne dobije glatko testo i ostaviti da naraste oko sat vremena.

Priprema fila: Pomešati omekšali maslac, smeđi šećer i cimet dok se ne dobije homogena smesa.

Oblikovanje rolnica: Testo razviti na pobrašnjenoj površini u pravougaoni oblik, premazati filom i uviti u rolat. Seći na kriške širine oko 3 cm i ređati u podmazan pleh.

Pečenje: Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta, dok ne porumene.

Priprema preliva: Umutiti krem sir, maslac, šećer u prahu i vanilin šećer dok se ne dobije glatka smesa. Preliti rolnice dok su još tople.

Saveti za savršene cimet rolnice:

Testo možete ostaviti u frižideru preko noći za još bogatiji ukus.

Za dodatni užitak, pre pečenja možete dodati seckane orahe ili suvo grožđe u fil.

Uživajte u toplim i mirisnim cimet rolnicama koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar