JUNEĆA ČORBA KAO IZ NAJBOLJE KAFANE Recept za najukusnije jelo na kašiku!
Pravi klasik srpske kuhinje, savršena za jačanje imuniteta i uživanje u bogatom ukusu
03.02.2025
GurmanlookNjegova priprema je toliko jednostavna da će vam postati omiljeni desert za sve prilike
podeli vest:
Ako volite miris domaćih kolača koji vraćaju uspomene na detinjstvo, onda je recept za Baka Jelin kolač sa jabukama i pudingom pravi izbor za vas. Ovaj starinski specijalitet spoj je sočnih jabuka, kremastog pudinga i nežnog testa, a njegova priprema je toliko jednostavna da će vam postati omiljeni desert za sve prilike.
Foto: bakina kuhinja
San snova kolač sa jabukama i pudingom. Izuzetno je dobar i jeftin i može da se služi i na skoro svim svečanostima. Foto: bakina kuhinja
Upustite se u čarobni svet ukusa! Dodatak suvog grožđa daje mu posebnu notu i čini ga još bogatijim. Umesto jabuka, možete koristiti kruške, šljive ili drugo voće. Možete dodati i orašaste plodove ili čokoladu za još bogatiji ukus. Ograničenje je samo vaša mašta!
Porebno je:
Za biskvit:
2 jaja
100 gr šećera
30 ml ulja
2 kašike kisele pavlake
100 gr brašna
1 prašak za pecivo
Pravi klasik srpske kuhinje, savršena za jačanje imuniteta i uživanje u bogatom ukusu
03.02.2025
GurmanlookSavršena kombinacija sočnih ćevapa, kremastog krompira i mirisnih pečuraka
31.01.2025
Gurmanlook
Još treba:
2 pudinga od vanile ili slatke pavlake
600 ml mleka + za puding malo
1 vanilin šećer
100 gr suvog grožđa
Još treba:
3 manje jabuke na kockice
malo cimeta
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom pavlakom i uljem. Dodati brašno sa praškom za pecivo. Skuvati puding u mleku pa ga malo prohladiti. Jabuke iseckati na kockice i posuti cimet. Obložiti manji pleh pek papirom pa sipati testo 2/3 a ostalo ostaviti.
Preko testa pobacati jabuke seckane pa puding rasporediti a odozgo suvo grožđe. Završiti sa ostatkom testa.
Peći na 180 stepeni oko 50 minuta. Prohladiti posuti prah šećerom i služiti. Vrhunsko!
Evo i video kako se pravi ova fantastična poslastica:
Bilo da ih želite za doručak, užinu ili večeru, sigurni smo da ćete ih obožavati
31.01.2025
GurmanlookAko želite nešto drugačije od klasične baklave, ali podjednako bogato i sočno – evo recepta koji će vas osvojiti
30.01.2025
GurmanlookAko volite kiseli kupus, ovo jelo će vam postati omiljeno
30.01.2025
GurmanlookBilo da ih punite sirom, mesom, povrćem ili ih koristite kao prilog, njihov domaći ukus će vas osvojiti
30.01.2025
Gurmanlook
Ostavite komentar