Slobodno vreme > Gurmanlook

PUT DO MUŠKOG SRCA VODI PREKO STOMAKA? Gibanica kao tajno oružje ljubavi po Jovaninoj recepturi!

Ako želite da probate da „osvojite nečije srce“, onda je ova gibanica idealan način da dragoj osobi pokažete koliko vam je do nje stalo

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

12/02/2025 > 17:00

podeli vest:

PUT DO MUŠKOG SRCA VODI PREKO STOMAKA? Gibanica kao tajno oružje ljubavi po Jovaninoj recepturi!
Foto: Youtube PrintScreen/K1


Da li je tačno da put do muškog srca vodi preko stomaka ili je to samo još jedan od starih mitova? O ovoj zanimljivoj temi razgovarali smo u našoj emisiji Vikend na K1 na K1 televiziji , a posebnu pažnju privukao je recept koji je sa nama podelila Jovana Stanisavljević, trener životnih veština i autorka knjige "Kako voleti sebe u eri Instagrama".

Youtube PrintScreen/K1

Ako želite da se i sami uverite da li ukusna domaća hrana može osvojiti nečije srce, napravite gibanicu po receptu Jovane Stanisavljević i saznajte da li ova kombinacija ukusa može da učini čuda u ljubavi!

Recept za gibanicu koja osvaja na prvi zalogaj
Sastojci:

5 jaja
500 g kravljeg sira
1 jogurt
Pola šolje ulja
Pola šolje kisele vode
500 g kajmaka
1 kašika brašna
1 pakovanje kora za pitu

Priprema:

1️⃣ U dubljoj činiji umutite jaja, dodajte sir, jogurt, ulje i kajmak, pa dobro promešajte.
2️⃣ Dodajte brašno i kiselu vodu, pa nastavite da mešate dok ne dobijete kremastu smesu.
3️⃣ Kore za pitu izgužvajte i umačite u smesu, pa ređajte u prethodno podmazanu tepsiju.
4️⃣ Kada potrošite sve kore, prelijte gibanicu preostalom smesom.
5️⃣ Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-40 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
6️⃣ Ostavite da se malo prohladi, a zatim uživajte u mekanoj, vazdušastoj i bogatoj gibanici.

Shutterstock

Ljubav, stomak i tradicija

Dok su nekada naše bake govorile da „muškarac neće otići od kuće gde mu je stomak pun“, danas se ljubav ne meri samo umećem u kuhinji. Ipak, svi ćemo se složiti da miris domaće hrane budi emocije, priziva lepe uspomene i stvara osećaj topline i bliskosti.

Nije važno da li kuvate iz ljubavi, tradicije ili radoznalosti – bitno je da uložite malo truda i začinite svaki recept dahom emocija.

Ako želite da probate da „osvojite nečije srce“ na način kako su to nekada radile naše bake, Jovanina gibanica je pravi početak. Možda je baš ona tajna veza između srca i stomaka! 

Pogledajte video kako se pravi gibanica:

Ostavite komentar