MUSAKA SA KISELIM KUPUSOM I MLEVENIM MESOM Zimska varijanta koja osvaja na prvi zalogaj!
Musaka je poznata u mnogim varijantama, ali ako još niste probali verziju sa kiselim kupusom, sada je pravi trenutak
14.02.2025
Gurmanlookpodeli vest:
Da li ste ikada poželeli da sami napravite domaći hleb, ali vas je odvratila pomisao na dugotrajno mešenje i čekanje? Ako jeste, imamo savršenu vest za vas! Ovaj recept za najjednostavniji hleb na svetu ne zahteva ni mešenje ni posebne veštine, a rezultat je hrskava korica, vazdušasta unutrašnjost i miris koji ispunjava celu kuću.
Sve što vam treba su četiri osnovna sastojka i malo strpljenja – a za uzvrat ćete dobiti najukusniji domaći hleb koji će nestati sa stola brže nego što mislite! Pripremite rernu i krenimo u kulinarsku magiju!
Sastojci:
500 g brašna (tip 500)
1 kašičica soli
1 kesica suvog kvasca
500 ml mlake vode
Musaka je poznata u mnogim varijantama, ali ako još niste probali verziju sa kiselim kupusom, sada je pravi trenutak
14.02.2025
GurmanlookOvi jednostavni trikovi će vaš pomfrit podići na viši nivo – spolja hrskav, iznutra mekan i neodoljivo ukusan
13.02.2025
GurmanlookPriprema:
Priprema testa: U većoj posudi pomešajte brašno i so. U drugoj posudi rastvorite suvi kvasac u mlakoj vodi i ostavite nekoliko minuta da se aktivira. Zatim dodajte rastvoreni kvasac u mešavinu brašna i soli. Mešajte varjačom dok ne dobijete glatku i lepljivu smesu.
Nadolaženje testa: Pokrijte posudu providnom folijom ili čistom kuhinjskom krpom i ostavite testo da naraste na toplom mestu oko 1,5 do 2 sata, ili dok ne udvostruči svoju zapreminu.
Priprema za pečenje: Nakon što je testo naraslo, uključite rernu na 220°C i stavite u nju šerpu sa poklopcem (bez plastičnih delova) da se zagreje. U međuvremenu, testo lagano premesite varjačom i ostavite da odstoji još 30 minuta.
Pečenje: Pažljivo izvadite zagrejanu šerpu iz rerne i obložite je papirom za pečenje. Sipajte testo u šerpu, poklopite i vratite u rernu. Pecite 30 minuta sa poklopcem, zatim uklonite poklopac i pecite još 15 minuta, ili dok hleb ne dobije zlatno-smeđu boju.
Za detaljnije uputstvo, pogledajte sledeći video:
Hlađenje: Izvadite hleb iz šerpe i ostavite ga da se ohladi na rešetki pre sečenja.
Ovaj jednostavan recept omogućava vam da uživate u svežem, domaćem hlebu bez potrebe za dugotrajnim mešenjem. Idealno je rešenje za one koji žele brz i ukusan hleb sa minimalnim trudom.
BONUS VIDEO:
Sa samo nekoliko osnovnih sastojaka koje sigurno imate u kuhinji, možete napraviti topao, hranljiv i okrepljujući obrok
13.02.2025
GurmanlookNe samo da je jednostavan za pripremu, već je i pravi izbor za porodične ručkove
13.02.2025
GurmanlookAko želite da probate da „osvojite nečije srce“, onda je ova gibanica idealan način da dragoj osobi pokažete koliko vam je do nje stalo
12.02.2025
GurmanlookKombinacija hrskavih kora, sočnog sira i ukusne šunke stvara neodoljiv spoj ukusa
12.02.2025
GurmanlookDa se vratimo na gledanje filmova vikendom, danas imamo italijanski istraživački film iz 1972. o životu i smrti Enrika Mateija.
17.02.2025
Kolumna
Ostavite komentar