KOJA JE TAJNA NAJBOLJEG POMFRITA? Dva ključna koraka za savršenu hrskavost!
Ovi jednostavni trikovi će vaš pomfrit podići na viši nivo – spolja hrskav, iznutra mekan i neodoljivo ukusan
13.02.2025
GurmanlookMusaka je poznata u mnogim varijantama, ali ako još niste probali verziju sa kiselim kupusom, sada je pravi trenutak
podeli vest:
Ako tražite zimsko jelo koje greje i dušu i stomak, musaka od mlevenog mesa i kiselog kupusa je pravi pogodak! Spoj sočnog mesa, kiselkastog kupusa i bogatih začina stvara neodoljivu kombinaciju, a uz dobru pavlaku ili kašiku kiselog mleka – ovo jelo postaje prava domaća gozba.
Musaka je poznata u mnogim varijantama, ali ako još niste probali verziju sa kiselim kupusom, sada je pravi trenutak! Ova musaka ne zahteva mnogo truda, a rezultat je bogat i pun ukus koji ćete želeti da ponovite.
Sastojci:
500 g mlevenog mesa (svinjetina, junetina ili mešano – kako volite)
500 g kiselog kupusa (sitno seckan)
1 glavica crnog luka (sitno iseckana)
2 čena belog luka (izrendana ili sitno iseckana)
2 kašike ulja ili masti
1 kašičica aleve paprike
So i biber po ukusu
1 kašičica suvog začina ili timijana
200 ml pavlake ili kisele pavlake
2 jaja
100 ml mleka
Ovi jednostavni trikovi će vaš pomfrit podići na viši nivo – spolja hrskav, iznutra mekan i neodoljivo ukusan
13.02.2025
GurmanlookSa samo nekoliko osnovnih sastojaka koje sigurno imate u kuhinji, možete napraviti topao, hranljiv i okrepljujući obrok
13.02.2025
GurmanlookPriprema:
1️⃣ Prvo pripremamo meso! Na malo ulja propržimo crni i beli luk, dodamo mleveno meso i pržimo dok ne promeni boju. Dodajemo so, biber, aleva papriku i začine po ukusu i sve lepo sjedinjavamo.
2️⃣ Kiseli kupus – glavna zvezda! Ako je previše kiseo, možete ga malo isprati vodom i dobro ocediti. Kratko ga prodinstajte na malo ulja, tek da omekša.
3️⃣ Slaganje musake! U podmazanu tepsiju slažemo red kiselog kupusa, red mlevenog mesa i ponavljamo dok ne potrošimo sve sastojke. Možete dodati na vrh kriške nekog povrća, ako volite.
4️⃣ Preliv – tajna kremaste musake! Umutimo jaja, pavlaku i mleko, pa time prelijemo složenu musaku.
5️⃣ Pečenje! Pečemo u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta, dok lepo ne porumeni i uhvati se fina korica.
6️⃣ Služimo toplo, uz kašiku kiselog mleka ili pavlake! 🥄
Ne samo da je jednostavan za pripremu, već je i pravi izbor za porodične ručkove
13.02.2025
GurmanlookAko želite da probate da „osvojite nečije srce“, onda je ova gibanica idealan način da dragoj osobi pokažete koliko vam je do nje stalo
12.02.2025
GurmanlookZašto je ova musaka posebna?
✅ Savršena za zimske dane – kiseli kupus daje jelu poseban šmek i lako se vari.
✅ Jednostavna, a bogata ukusom – lako se pravi, a izgleda kao jelo iz restorana.
✅ Savršen balans ukusa – blago kiselo, sočno i kremasto u isto vreme.
✅ Zagrejana je još ukusnija – ako ostane za sutra (što je malo verovatno), musaka će biti još bolja!
Ako volite tradicionalna, a jednostavna jela, ova musaka od mlevenog mesa i kiselog kupusa je prava stvar za vas. Topla, sočna i puna bogatog ukusa, savršena je za zimske večeri i porodična okupljanja.
Isprobajte recept, poslužite uz parče hleba i čašu jogurta, i uživajte u svakom zalogaju!
BONUS VIDEO:
Kombinacija hrskavih kora, sočnog sira i ukusne šunke stvara neodoljiv spoj ukusa
12.02.2025
GurmanlookOvaj recept spaja sočnost mesa, bogatstvo različitih sireva i aromu pečenog krompira
12.02.2025
GurmanlookKombinacija sočnog mesa i kiselog kupusa stvara nezaboravan spoj okusa
11.02.2025
GurmanlookUz ovaj jednostavan recept, moći ćete da pripremite sočno meso i krompir sa bogatim aromama
11.02.2025
GurmanlookDa se vratimo na gledanje filmova vikendom, danas imamo italijanski istraživački film iz 1972. o životu i smrti Enrika Mateija.
17.02.2025
Kolumna
Ostavite komentar