PUCKAVAC POGAČA SA KAČKAVALJEM Spolja puckava, iznutra kao duša mekana
podeli vest:

Dragi moji, danas sa vama delim recept za jednu posebnu pogaču - Puckavac pogaču sa kačkavaljem! Njena korica je neverovatno hrskava, bukvalno puca pod zubima, dok je unutrašnjost mekana i vazdušasta, poput najfinije paučine. Dodatak kačkavalja i pavlake daje joj poseban ukus i sočnost. Probajte ovaj jednostavan, a vrhunski recept i uživajte u svakom zalogaju!

* 300 ml mleka
* 20 g kvasca
* 1 kašičica šećera
* 500-550 g brašna
* malo soli
* 50 ml maslinovog ulja
* 1 jaje
Za nadev:
* 50 g rendanog kačkavalja
* 1 puna kašika kisele pavlake po želji
Za premazivanje:
* 1 jaje
* 1 kašičica ulja
* 50 g rendanog kačkavalja na sitno
Priprema:
Pomešajte malo mlakog mleka, kvasca i šećera. Promešajte, pa kada zapeni dodajte belance i malo brašna. Promešajte. Zatim dodajte ulje, so i ostatak brašna. Umesite mekano testo. Pokrijte i ostavite oko 30 minuta da naraste. Izručite testo na pobrašnjenu površinu. Izradite ga rukama i oblikujte loptu. Podelite na dva jednaka dela.
Izmešajte sir i kačkavalj zajedno sa kiselom pavlakom. Prvu loptu testa razvucite oklagijom na 2 cm debljine, pa prebacite u tepsiju obloženu pek papirom. Premažite sa sirom. Prekrijte drugom polovinom razvijenog testa.
Ostavite pokriveno da odmori 20 minuta, pa premažite umućenim žumancetom u koje ste dodali kašičicu ulja i mleka. Pospite je
rendanim kačkavaljem. Pecite z zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta, pa smanjite na 180°C i pecite još 20 minuta.
Kako se sprema pogača, pogledate ovde:
Ostavite komentar