SLATKI KUPUS SA KRMENADLOM Nema bolje!
podeli vest:

Otkrijte jednostavan recept za neodoljivo ukusan sladak kupus sa sočnim krmenadlama! Ovo tradicionalno jelo, obogaćeno povrćem i aromatičnom zaprškom, pružiće vam pravi užitak. Savršeno za porodični ručak!
Probajte i uverite se u njegov sjajan ukus!
1 glavica mladog kupus
2 struka crnog i 2 belog luka
2 veće šargarepe
1 paprika
celer list koren celer
50 ml kuvanog paradajza
1 krompira na kockice
2 krmenadle od vrata svinjetina
Mala zaprška
Ulje
1 kašičica brašna
3 lena seckanog belog luka
ml paprika
suvi začin
Priprema:
Meso prvo staviti da kuva bar 20 minuta Pola glavice kupusa iseći i staviti na meso preko staviti šargarepu krompir luk pa prekriti
drugom polovinom kupusa. Odozgo staviti papriku ljutu ili slatku i naliti vodom i kuvati.
Kuvanom kupus staviti zapršku. U tiganj staviti seckan beli luk, ulje i malo brašna da porumeni. Dodati mlevenu papriku i odmah sipati polako u kupus sa svih strana pomerajući kupus do ivice šerpe.
Dodati suvi začin i lagano podignuti kupus i okrenuti. Kuvati još dva minuta pokriveno i posuti peršunovim listom. Isključiti.
Uživajte, predobro je!!!
Ostavite komentar