Slobodno vreme > Gurmanlook

SLATKI KUPUS SA KRMENADLOM Nema bolje!

Izvor: K1info

Autor: Jelena Petrović

30/04/2025 > 07:11

podeli vest:

SLATKI KUPUS SA KRMENADLOM Nema bolje!
Foto: Jelena Petrović


Otkrijte jednostavan recept za neodoljivo ukusan sladak kupus sa sočnim krmenadlama! Ovo tradicionalno jelo, obogaćeno povrćem i aromatičnom zaprškom, pružiće vam pravi užitak. Savršeno za porodični ručak!
Probajte i uverite se u njegov sjajan ukus!

Jelena Petrović


Potrebno je:

1 glavica mladog kupus
2 struka crnog i 2 belog luka
2 veće šargarepe
1 paprika
celer list koren celer
50 ml kuvanog paradajza
1 krompira na kockice
2 krmenadle od vrata svinjetina

Mala zaprška
Ulje
1 kašičica brašna
3 lena seckanog belog luka
ml paprika
suvi začin

Jelena Petrović


Priprema:
Meso prvo staviti da kuva bar 20 minuta Pola glavice kupusa iseći i staviti na meso  preko staviti  šargarepu krompir luk  pa prekriti
drugom polovinom kupusa. Odozgo staviti papriku ljutu ili slatku  i naliti vodom i kuvati.

Kuvanom kupus staviti zapršku. U tiganj staviti seckan beli luk, ulje i malo brašna da porumeni. Dodati mlevenu papriku i odmah sipati polako u kupus sa svih strana pomerajući kupus do ivice šerpe.


Dodati suvi začin i lagano podignuti kupus i okrenuti. Kuvati još dva minuta pokriveno i posuti peršunovim listom. Isključiti.

Uživajte, predobro je!!! 

 

Ostavite komentar