Slobodno vreme > Hi-Tech

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima uskoro će u UČIONICAMA biti korišćeni ROBOTI sa ChatGPT tehnologijom

Rečeno je da će se AI tehnologija koristiti u svrhu poboljšanja kvaliteta učenja i obrazovanja, a ne da bi zamenila nastavnike

Izvor: K1info/Klix.ba

06/03/2023 > 18:57

podeli vest:

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima uskoro će u UČIONICAMA biti korišćeni ROBOTI sa ChatGPT tehnologijom
Foto: Pixabay.com


Ministar obrazovanja Ahmad Al Falasi je tokom konferencije održane na obrazovnom samitu Alef u Muzeju budućnosti u Dubaiju najavio robotske nastavnike.

- Posvećeni smo usvajanju novih tehnologija i saradnji sa našim partnerima da bismo razvili AI nastavnike sa GPT-om, kako bi uneli evoluciju u obrazovnu tehnologiju sa ciljem unapređenja obrazovnog sistema u UAE. Kako se razvoj nauke i obrazovne tehnologije ubrzava širom sveta, tradicionalne metode učenja se transformišu inovativnim alatima koji unose revoluciju u učionicu kroz interaktivno i učenje na daljinu - kazao je Al Falasi.

Foto: Pixabay.com

Muzej budućnosti u Dubaiju

Falasi je naglasio da će njegov tim raditi na tome da osigura korišćenje AI tehnologije u korist poboljšanja kvaliteta učenja i obrazovanja, a ne da ona zameni nastavnike. Takođe, najavio je saradnju sa partnerima kao što su Microsoft i OpenAI.

I dok je prosvetnim radnicima širom sveta zabranjeno korišćenje generativne veštačke inteligencije u učionicama, Emirati su spremni da prihvate novu tehnologiju. Vlasti su uočile prednosti tehnologije tokom pandemije koronavirusa kada se obrazovanje oslanjalo na internet.

 

Ostavite komentar