Slobodno vreme > Mozaik

Kad si gladan, NISI SAV SVOJ: Zbog hrane u torbi, putnik dobio kaznu DVOSTRUKO VIŠU od cene aviokarte

Incident se dogodio posle uvođenja novih strogih biosigurnosnih pravila australijskih vlasti zbog epidemije bolesti šake, stopala i usta

Autor: klix.ba

02/08/2022 > 18:43

podeli vest:

Kad si gladan, NISI SAV SVOJ: Zbog hrane u torbi, putnik dobio kaznu DVOSTRUKO VIŠU od cene aviokarte
Foto: Youtube PrintScreen


Putnik koji je putovao s Balija u Australiju morao je da plati 1.874 dolara pošto su u njegovom prtljagu pronađena dva neprijavljena jaja, goveđa kobasica, McMuffin i sendvič sa šunkom.

Australijsko ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i šumarstva saopštilo je da je pas tragač otkrio nekoliko neprijavljenih rizičnih proizvoda, uključujući proizvode brze hrane, u putnikovom ruksaku.

- Ovo će biti najskuplji obrok koji je ovaj putnik ikada imao. Ova kazna je dvostruko veća od cene avionske karte za Bali, ali nemam simpatije za ljude koji se odluče da prekrše stroge australijske biosigurnosne mere - rekao je ministar Mari Vot u izjavi.

Incident se dogodio nekoliko dana nakon što su australijske vlasti uvele stroga nova biosigurnosna pravila zbog epidemije bolesti šake, stopala i usta (FMD) u Indoneziji, koja se proširila na Bali, popularno odredište australijskih turista.

- U Australiji nema FMD-a i želimo da tako i ostane - rekao je Vot.

Bolest mogu preneti žive životinje, u mesu i mlečnim proizvodima, kao i na odeći, obući ili čak torbama ljudi koji su bili u kontaktu sa zaraženim životinjama. Stručnjaci procenjuju da bi izbijanje epidemije u Australiji moglo uzrokovati ekonomski udar do 80 milijardi dolara.

Ostavite komentar